Ev sahipleri dikkat: 30 Kasım'a kadar ödenmesi gerekiyor

Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Bu yılki emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri bugün itibarıyla başlıyor. Ödemeler 30 Kasım gününe değin yapılabilecek." dedi.

EKONOMİ 01.11.2021, 22:03 02.11.2021, 13:43
Ev sahipleri dikkat: 30 Kasım'a kadar ödenmesi gerekiyor

2021 senesi emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri bugün itibarıyla başladı. Ödemeler 30 Kasım tarihine değin yapılabilecek. 

Aylık yüzde 2 oranında gecikme cezası

Konuya dair açıklamalarda yapan Özelmacıklı, ülke sınırları içerisinde bulunan bina, arazi ve arsaların emlak vergisi kapsamına girdiğini söyleyerek, “Bu vergi, belediyelerce bina, arsa ve araziler için tahsil edilen bir vergidir. Mükellefler ikinci taksit ödemlerini 30 Kasım gününe dek yapabilecekler. Bu yılki emlak vergisi yüzde 4,55 oranında zamlanmıştı. Ödeme gerçekleştirilmediği takdirde gecikme cezası aylık olarak yüzde 2 şeklinde uygulanacak.” dedi.

Kimler muaf tutuluyor?

Vergiden muaf olma durumu hakkında da bilgiler aktaran Özelmacıklı, “Herhangi bir geliri olmayanların, engellilerin, şehitlerin yetim ve dullarının ülke sınırları içerisinde 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni bulunması durumunda emlak vergisinde muaf tutuluyor." şeklinde konuştu. 

"Birçok kalemi etkiliyor"

Özelmacıklı, “Emlak vergisi intikal ve veraset vergilerinden tapu harçlarına, emsal kiralardan konut teslimlerindeki KDV oranlarına kadar pek çok kalemi etkilemektedir. Bu vergi büyük kentlerde ise yüzde 100 artırımlı bir şekilde uygulanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)