Euro bölgesinde olumlu gelişme!

Euro bölgesi, Yunanistan'ın IMF'ye erken ödeme planına karşı olumlu yönde seyrediyor.

EKONOMİ 06.09.2019, 17:30 07.09.2019, 08:41
Euro bölgesinde olumlu gelişme!

Üst düzey bir AB yetkilisi, cuma günü yaptığı açıklamada, Euro bölgesi yetkilileri bu haftaki olumlu görüşlerini açıkladı. Yetkili, Yunan meslektaşları tarafından, Atina’nın yüksek maliyetli kredilerinin bir kısmını geri ödemeleri için IMF'den geri ödemeyi planladıkları bir plana nötr olduklarını belirtti.
2010-2015 hükümeti borç krizi sırasında piyasalardan çekilen Yunanistan, IMF'den ve Euro bölgesi hükümetlerinden yüklü bir borç almıştı. 
Yunanistan'ın aldığı IMF kredileri, Euro bölgesinden aldığı kredilerden çok daha pahalı. Vadeye ulaşmadan önce ödemelerin tamamlanabilmesi için, Yunanistan'ın Euro bölgesi alacaklılarından izin alması gerekiyor. Avrupa Birliği'nden feragat etmeden Atina, Euro bölgesi kredilerini, daha önce IMF'ye ödediği oranla ödemek zorunda kalacak.
Yetkililer, Yunanistan'ın hala IMF'ye borçlu olduğu toplam 9 milyarlık tutarın, 3,7-4 milyar euroluk bir kısmını geri ödemek istediklerini belirtti. Plan, bu hafta AB yetkililerine önümüzdeki hafta Euro bölgesi maliye bakanlarının toplantılarını hazırlayanlara sunuldu.
Üst düzey yetkili, Yunan temsilcisinin bundan bahsettiğini ve resepsiyonun oldukça olumlu olduğunu söyleyerek, AB'nin Atina'dan gelen resmi bir talebi beklediğini belirtti.

Yorumlar (0)