Et ve Süt Kurumu'ndan "fiyat istikrarı" açıklaması: Hazırlıklar tamam

Ramazan ayı öncesinde ette arz güvenliği ile fiyat istikrarının sağlanacağını bildiren Et ve Süt Kurumu, uygun fiyata et satın alınabileceğini bildirdi. Yapılan açıklamada, gerekli durumlarda piyasaya taze karkas et satışının yapılacağı vurgulandı.

EKONOMİ 19.01.2023, 15:21 Hakan Öksüz
Et ve Süt Kurumu'ndan "fiyat istikrarı" açıklaması: Hazırlıklar tamam

Et ve et ürünlerinde gelecek aylarda fahiş fiyat artışlarının yaşanacağına ilişkin iddialar ortaya atılıyordu. Söz konusu fiyat artışı iddiaları ile ilgili yetkililerden açıklama bekleniyordu. Et ve Süt Kurumu, iddialara dair açıklamada bulundu. 23 Mart'ta başlayacak Ramazan ayı öncesinde et fiyatlarında istikrarın sağlanacağını bildiren Et ve Süt Kurumu, arz güvenliği için de önlemlerin alındığını aktardı.

Bu marketlerden uygun fiyata et satın alınabilecek

İhtiyaç halinde taze karkas et satışının yapılacağı belirtilen açıklamada, "Et ve süt piyasasındaki fiyat ile arz dengesinin sağlanması adına çalışmalar yürütüldü. Kırmızı ette fiyat istikrarı ile arz güvenliğinin sağlanması hem üreticiler hem de tüketiciler için önemli. Et ve Süt Kurumu satış mağazalarının yanı sıra Tarım Kredi Birlik Marketlerde de uygun fiyatlardan et satın almak mümkün olacak. Ürün arzının yeterli düzeyde olması ve fiyatlarda istikrarın sağlanması ile ilgili tedarik süreçleri tamamlandı." denildi.

Yorumlar (0)