Esnaf yıl sonuna kadar destek bekliyor! 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pandemi döneminde özellikle esnafın ekonomik açıdan sıkıntı yaşadığını belirterek, ‘nakdi ücret’ desteği ve işten çıkarma yasağının 2021’in sonuna kadar uzatılmasını istedi.

EKONOMİ 09.03.2021, 15:19 10.03.2021, 09:20
Esnaf yıl sonuna kadar destek bekliyor! 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘nakdi ücret’ desteği ve işten çıkarma yasağının 2021 yılının sonuna kadar uzatılmasını bir kez daha tekrarladı.

‘2 ay daha uzatılması olumlu’

Koronavirüs tedbirleri kapsamında başlatılan nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağının 2 ay daha uzatılmasının olumlu olduğunun altını çizen Bendevi Palandöken, “Bu kararlar, sevindirici ancak yavaş yavaş normalleşme adımlarının atıldığı dönemde ise yetersiz” açıklamasında bulundu.

‘Talebimiz desteklerin devam etmesi yönünde’

TESK olarak taleplerinin gerçekleştirilen desteklerin artırılması ve 2021 yılı sonuna kadar uzatılması yönünde olduğunu belirten Palandöken, “Esnafın kazancı pandemi öncesi seviyelerde değil. Esnafımızın maddi olarak toparlanması en az 2 veya 3 sene sürecektir” değerlendirmesinde bulundu.
 

Yorumlar (0)