Esnaf için güzel haber: TBMM'de kabul edildi

'Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Gerçekleştirilmesine İlişkin Kanun Teklifi', Meclis Genel Kurulu'nda kabul gördü.

EKONOMİ 14.10.2021, 21:59 16.10.2021, 11:04
Esnaf için güzel haber: TBMM'de kabul edildi

Vergi kanunları üzerinde değişiklik gerçekleştiren ve geniş kitleleri ilgilendiren paket, TBMM'de 247 oyla kabul görerek yasalaştı.

Küçük esnaf vergiden muaf

Yasa doğrultusunda, senelik cirosu 240 bin TL'nin altında olan esnaf, gelir vergisinden muaf tutulacak. Bu kapsamda 900 bine yakın esnaf bulunduğu belirtiliyor. 

Çiftçilere faiziyle birlikte ödenecek

Çiftçilerin gübre ve mazot gibi tarım desteklerinden de vergi kesintisi kaldırılıyor. Son 5 sene içinde desteklerden alınan vergiler de faizi ile birlikte çiftçilere iade edilecek. Çiftçilere yaklaşık olarak 3,5 milyar TL ek ödeme gerçekleştirilecek.

Fenomenlere stopaj geliyor

Yasa, dijital ortamdan para kazananlara da yeni vergi düzenlemesi sunuyor. Bahse konu şahıslar, sosyal medya mecraları üzerinden edindikleri reklamlar için yüzde 15 oranında stopaj vergisi ödeyecek. Yasayla birlikte dijital ortamda vergi uygulamaları da genişlik kazanıyor. 'Vergi Usul Kanunu'na 'dijital muhasebe fişi' ve 'dijital defter beratı' tanımları ilave ediliyor. Mükelleflere, belge ve defterlerini dijital ortamda sunma olanağı sağlanıyor.

Yorumlar (0)