Esnaf 6 maddelik önerisini Erdoğan'a sundu!

Önceki gün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nde TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i kabul etti. Görüşmede Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Covid-19 nedeniyle sıkıntılı süreçten geçmekte olan sanatkârların ve esnafların problemlerini aktardı.

EKONOMİ 24.01.2021, 11:22 25.01.2021, 09:15
Esnaf 6 maddelik önerisini Erdoğan'a sundu!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, görüşmenin çok olumlu geçtiğini aktararak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a esnafın içinde bulunduğu sıkıntıları detaylı bir biçimde aktarma fırsatı bulduğunu, ayrıca 6 maddelik acil talepler hususunda bir öneri dosyasını sunduğunu bildirdi.

6 maddelik teklif

Esnafın içinde bulunduğu sıkıntılara dair ilk kabine toplantısında gerekli hamlelerin yapılacağına olan inancını dile getiren Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu dosyada yer alan maddeleri şu şekilde açıkladı:

1. Sanatkâr ve esnaflardan, pandemi sebebiyle işlerinde zarar edenlerin, kredi ve kefalet kooperatifleri vasıtasıyla kullandığı kredi taksitleri 1 sene faizsiz olarak ertelenmeli. Kredi kullanamayan esnaf ve sanatkârlara da az 1 sene geri ödemesiz faizsiz kredi desteği verilmeli.

2. Sanatkâr ve esnaflara verilen kira desteği ve doğrudan nakit yardımının kapsamı genişletilmeli ve destekler sürmeli.

3. Sanatkâr ve esnafların yanlarında çalışan personelin SGK prim ödemeleri, vergi ödemeleri, elektrik, su ve doğalgaz fatura bedelleri 1 sene faizsiz olarak ertelenmeli.

4. Kısıtlamalar sebebiyle faaliyetlerine ara verdirilen elektronik oyun salonları, internet kafe, halı saha işletmecileri, bilardo salonları, kıraathane, kahvehane, kır bahçesi ile; çalışmalarına yalnızca paket servis ile izin verilen lokanta, restoran, kafeterya, kafe ve pastane gibi işletmelere HES kodu zorunluluğu ile müşterili faaliyetlerinin başlamasına izin verilmeli.

5. Ticari araç sahiplerine indirimli akaryakıt olanağı sağlanmalı.

6. Sigorta prim borcu bulunan sanatkâr ve esnafların, sağlık hizmeti alabilmelerine imkân veren uygulama 1 sene daha uzatılmalı.

Yorumlar (0)