Erzurum'da bir altın rezervi daha bulundu!

Erzurum'da 150 hektarlık bir bölgede altın ve gümüş rezervi bulundu. 

EKONOMİ 13.10.2020, 10:20 13.10.2020, 10:23
Erzurum'da bir altın rezervi daha bulundu!

Alınan bilgiye göre, Erzurum'da ikinci altın rezervi bulundu.

Söz konusu şehirde, ilk altın rezervine Olur ilçesinde bulunan Boğazgören Mahallesi'nde ulaşılmıştı. Altın sahasına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca onay verildiği bildirilmişti. 8 milyon metreküplük sahada cevherli kütle belirlenmiş, altın rezervi ise tonda 4 gram olarak tespit edilmişti.

Neredeyse 10 senedir süren çalışmanın ardından altın rezervi işletme ruhsatı alınmış, Boğazgören'de yaşayan vatandaşlar heyecanlı bir şekilde beklemeye başlamıştı. Altın madeninin senelik katma değerinin 400 milyon dolara ulaşacağı öngörülmüş, yüzlerce vatandaşın altın madeninde işe alınacağı ifade edilmişti.

Altın rezervinin gravite esası ile işleneceği, yani doğaya hiçbir şekilde hasar verilmeyeceği belirtilmişti.

İkinci müjde ise Karaçoban ilçesinden geldi. 

Mehmet Fatih Taşçı isimli iş insanı, Hacı Bayram ile Corkez arasında faaliyet gösterildiğini hatırlatarak, 150 hektara sahip bir bölgede altın ve gümüş rezervine ulaşıldığını ifade etti.

Farklı bir bölgede de uranyum ve altın rezervi bulunduğunu duyuran Mehmet Fatih Taşçı, Erzurum'a yatırımcıların gelmesini beklediklerini söyledi. 

"Gençler geri dönsün"

Boğazgören Mahallesi'nin muhtarı olan Cafer Özçelik, genç vatandaşların mahalleye geri dönüşünü talep ederek, artık her şeyin yolunda gideceğini düşündüğünü belirtti.

Cafer Özçelik, Boğazgören Mahallesi'nde altın madeni işletmesinin kurulmasının ardından gençlerin rahat bir şekilde iş bulabileceğini ifade etti. 

Yorumlar (0)