Eriğin tanesi 1,5 lira

Manavlarda eriğin tanesinin 1,5 lira oldu. Manav Ekrem Yoldaş, "Gelecek ay kilosu bu fiyat olur" dedi.

EKONOMİ 09.04.2020, 13:28
Eriğin tanesi 1,5 lira

Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden eriğin satışına başlandı. 7'li paketler içinde satılan eriğin paket fiyatı 10 lira, tanesi ise 1,5 liraya geliyor.

Bilecik'te manav tezgahlarında yerini almaya başlayan yeşil erik fiyatı ile el yakıyor. Paket içerisinde satılan eriğin tanesi 1.5 liraya geliyor.

Bilecik merkez Bahçelievler Mahallesinde manav dükkanı işleten Ekrem Yoldaş, yeşil eriğin artık hallere geldiğini belirterek, "Erik şuan küçük paketler şeklinde geliyor. Geçen hafta paketi 15 TL idi. Bu hafta 10 TL'ye düştü. Paketlerde yaklaşık 7 adet erik var. Bu da tanesi 1,5 liraya tekabül ediyor. Bu aralar erik pahalı olur ama bir ay sonra kilosu bu fiyata satılır. Şuan için 10'ar paket şeklinde getiriyor. Talep fazla olmuyor, sorana da yok diyemiyoruz" diyor.

"Maskesiz almıyoruz"

Manav esnafı Ekrem Yoldaş, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında dükkanına müşterileri maskesiz almadığını ifade ederek, "Vatandaşları dükkana tek tek alıyoruz. Maskesi olmayan vatandaşları içeri almıyoruz. Bir de koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında alınan karar doğrultusunda müşterilerimize seçme yaptırmıyoruz. Her akşam giderken de dükkanımızı dezenfekte ediyoruz." dedi.

Yorumlar (0)