Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması: “Görülmemiş bir çalışma olacak”

Kazakistan’da sağladığı temasların ardından dönüş yolunda uçakta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonların beklediği asgari ücret ile ilgili önemli açıklamada bulundu.

EKONOMİ 14.10.2022, 13:30 15.10.2022, 16:39
Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması: “Görülmemiş bir çalışma olacak”

Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirilen Asya’da İş birliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’nın (CICA) 6. Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüş yolunda uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Milyonların merakla beklediği asgari ücret konusuna da değinen Erdoğan, “İlgili bütün işlemleri arkadaşlarımız gerçekleştiriyor. Bundan önce yapılan bütün çalışmalardan çok daha farklı bir hazırlığın oluşturulduğunu biliyorum." dedi.

“Ayakları sağlam yere basan adımlar atacağız”

Asgari ücret ile ilgili birçok uzman farklı rakamları gündeme getiriyor. Bu durum ise yetkililer tarafından doğru bulunmuyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da asgari ücret konusu ile ilgili, "Şu anda bu hususla alakalı çalışmaları öncelikle Vedat hocamız olmak üzere bütün arkadaşlarımız sağlıyor. Asgari ücret için bundan daha önce yapılanlardan çok daha değişik bir hazırlığın içerisinde olunduğunu biliyorum. Ancak bizler havada uçuşan çalışmalarla değil de ayaklarını yere sağlam şekilde basan adımları atmış olacağız. Bu bütün zihinlere böyle kazınmalıdır." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)