Erdoğan: Yüksek kaliteli petrol bulduk

Erdoğan, "Adana'da petrol aradığımız iki kuyuda yüksek kalitede petrol bulduk. Biri 358 metre, diğeri 425 metre derinlikte tespit ettiğimiz ekonomik değere sahip olan petrolün rezerv değeri yaklaşık olarak 1 milyar dolar (16,5 milyar dolar) olarak hesaplanmıştır." dedi.

EKONOMİ 27.06.2022, 21:39 28.06.2022, 13:29
Erdoğan: Yüksek kaliteli petrol bulduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dört saat süren Kabine Toplantısı'nın akabinde önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan, sahip olunan kısıtlı kaynakların en verimli bir şekilde kullanılmaya çalışıldığını, yenilenebilir ve yerli enerji sistemlerine ciddi oranda yatırımlar yapıldığını dile getirdi.

"Karadeniz doğal gazı, 540 milyar metreküp büyüklüğündeki rezerv miktarının ve 100 milyarlarca dolar büyüklüğündeki ekonomik değerinin çok ötesinde Türkiye için bir moral ve umut kaynağı olmuştur." diyen Erdoğan, yeni kaynaklar bulabilmek için 2 sismik ve 4 sondaj arama gemisiyle hem Akdeniz hem de Karadeniz'deki çalışmaları kesintisiz bir şekilde devam ettirmekte kararlı olduklarının altını çizdi.

"Adana'da petrol bulduk"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yerin üstünde ve altında ne varsa, çokluğuna azlığına bakmadan milletimizin emrine sunmayı hedefliyoruz. Nitekim bu çabalarımız sonucunca son beş sene Türkiye'nin yurt içi petrol üretimini günde 37 bin varilden 60 bin varile çıkarmayı başardık. Bu kapsamda, son dönemde Adana'da petrol aradığımız iki kuyuda yüksek kalitede petrol bulduk. Biri 358 metre, diğeri 425 metre derinlikte tespit ettiğimiz ekonomik değere sahip olan petrolün rezerv değeri yaklaşık olarak 1 milyar dolar (16,5 milyar dolar) olarak hesaplanmıştır. Bahse konu sahada sekiz yeni kuyu daha açarak toplamda 10 kuyuda üretime geçecek bir şekilde hazırlıklarımıza devam ediyoruz."

Yorumlar (0)