Erdoğan: Önceliğimiz Karabağ’daki hasarı gidermek

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 14. Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Karabağ’daki ateşkes sürecine değinerek "Önceliğimiz işgalin bıraktığı hasarı gidermek" dedi. Erdoğan, İran’a uygulanan tek taraflı yaptırımın son bulunması çağrısı da yaptı.

EKONOMİ 04.03.2021, 16:21 06.03.2021, 10:54 Hanife
Erdoğan: Önceliğimiz Karabağ’daki hasarı gidermek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 14. Liderler Zirvesi'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kazan kazan temelinde Çin’i destekleyeceğiz

Salgın döneminde alınan zaruri kısıtlayıcı tedbirlerin, yarattığı sıkıntıları gidermek için çalışmaları başlattıklarını belirten Tayyip Erdoğan, 17 yıldır uygulamaya konamayan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret Anlaşması'nın vakit kaybedilmeden yürürlüğe girmesinin faydalı olacağını belirtti.

Erdoğan konuşmasında Çin'in Kuşak ve Yol Girişimini önemli bulduklarını ve 'kazan kazan' temelinde bu girişimi destekleyeceklerini söyledi.

Önceliğimiz hasarı gidermek

Karabağ ateşkes sürecine de değinen Erdoğan, Ermenistan'ın atacağı barışçıl adımlarla bölgesel istikrara destek olacağını düşündüklerini, Karabağ’da bundan sonra önceliğin güvenlik ve istikrarın tesisine yardımcı olmak, 30 yıllık işgalin tahribatını birlikte gidermek olduğunun altını çizdi.

"İran yaptırımları son bulmalı"

Erdoğan, İran'a uygulanan tek taraflı yaptırımların son bulmasının, Türkiye’ye ekonomik refah ve istikrarına katkı sağlayacağını belirterek liderlere çağrıda bulundu.

KKTC'ye yardım çağrı

Erdoğan bir çağrıda KKTC için yaptı. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 14. Liderler Zirvesi’ndeki üyelere seslenerek, tüm üyelerin KKTC ile ilişkileri her alanda geliştirerek, maruz kaldığı haksızlıkların üstesinden gelmesine yardımcı olmaya davet etti.

Yorumlar (0)