Erdoğan'ın müjdesi ilçe sakinlerini heyecanlandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, dünkü Kabine Toplantısı'nın akabinde ülkemizin ender element sahalarından biri olan Eskişehir'e bağlı Beylikova ilçesinin dünyada Çin'in ardından 2'inci en büyük rezerv alanı olduğunu söyleyerek, burada ilk olarak senede bin 200 ton cevher işleyecek bir üretim tesisi oluşturacaklarını açıklaması ilçede büyük bir memnuniyetle karşılandı.

EKONOMİ 28.06.2022, 18:15
Erdoğan'ın müjdesi ilçe sakinlerini heyecanlandırdı

Belediye Başkanı Özkan Alp, basın mensuplarına, Erdoğan'ın açıkladığı ender elementlere ilişkin gelişmenin hem Eskişehir hem de Türkiye için çok değerli olduğunu ifade etti.

"Artık üretim adımına yaklaştık"

İlçe sakinlerinin, Beylikova'nın bahse konu değerinin ekonomiye kazandırılacak olmasından ötürü heyecan duyduğunu aktaran Alp, şu ifadeleri kullandı:

"Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanı'mız, 2053 hedefleri doğrultusunda geleceğin madenini aynı anda tüm dünyaya ve Türkiye'ye duyurdu. 10 yıldan bu yana ilçemizde çok önemli sondaj faaliyetleriyle maden rezervleri bulunuyordu. Bu faaliyetlerde rezervin çok yüksek kaliteli olduğu tespit edilmişti. İki senedir inşaat faaliyetlerimiz ve yatırımlarımız devam ediyor. An itibarıyla geldiğimiz noktada pilot tesisin inşaat faaliyetleri tamamlandı, makinelerin ihaleleri de gerçekleştirildi. Artık üretim adımına yaklaştığımızı da Cumhurbaşkanı'mız tüm dünyaya ve Türkiye'ye duyurdu. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Beylikova'da da büyük bir heyecan oluştu."

"Her şey çok farklı olacak"

Alp, ilçenin hayvancılık ve tarımla anılmasına ek olarak tüm dünyanın yakından bildiği bir maden merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.

Başkan Alp, "Başta Sayın Cumhurbaşkanı'mız olmak kaydıyla tüm bakanlarımıza ve Eti Maden İşletmeleri'ne teşekkürlerimi iletiyorum. Artık burada her şey çok farklı olacak. Gelişen ülkemizde, gelişen maden sektöründe 2053 hedeflerinde Beylikova'nın da adı geçecek. Biz çok sevinçliyiz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)