Erdoğan imzaladı: Sınav yok, kurayla alınacaklar!

Sağlık Bakanlığında bu yıl içerisinde çeşitli hizmetler için alınacak işçilerin sınava tabi tutulmak yerine kura ile belirlenebilmesine ilişkin yönetmelik değişikliği Resmî Gazete'de yayımlandı.

EKONOMİ 20.03.2020, 07:59
Erdoğan imzaladı: Sınav yok, kurayla alınacaklar!

Resmî Gazete'de "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" imzasıyla yayımlanan "kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik" ile Sağlık Bakanlığında istihdam edilecek işçilere yönelik yeni bir düzenleme yapıldı.

Yapılan düzenlemeye göre, 2020 yılı içinde Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri ile bakım ve onarım hizmetleri için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirlenecek. 

Nepotizm ortadan kalkıyor

Noter kurasıyla belirleme durumunda, öncelikliler de dahil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday doğrudan kurayla belirlenecek.

Böylelikle devletteki personel alımlarında ortaya atılan nepotist (*) davranıldığı iddiaları da söz konusu olmayacak.

Sağlık Bakanlığında yapılacak değerlendirme neticesinde, asıl adaylardan gerekli şartları taşımayanların yerine sırası ile aranan şartları haiz yedek adaylar işe alınacak.

*Nepotizm ne demek?
Akraba kayırma veya adam kayırma, öznel ve adil olmayan şekilde yapılan ayrımcılık.

Yorumlar (0)