Erdoğan fındık alım fiyatını açıkladı

Erdoğan, TMO'nun (Toprak Mahsulleri Ofisi) fındık alım fiyatının ortalama 54 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

EKONOMİ 30.07.2022, 19:21
Erdoğan fındık alım fiyatını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu Stadı, Fatsa Organize Sanayi Bölgesi ve eğitim yatırımları ile yapımı sona eren diğer projelerin toplu açılış merasimine iştirak etti.


"Tabii ki bizim de sıkıntılarımız var..."

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Ordu ile birlikte yürüdüğümüz sürece yorulmayız. Millet ve Türkiye sevdası yüreğimizde olduğu müddetçe dünyalara sığmayız. Kalkınma ve demokrasi mücadelemizde her daim yanımızda olan Ordu'ya teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye'yi 2053 vizyonuna da sizlerle beraber hazırlayacağız. 

Tüm ülkeler ekonomik krizin pençesindeyken, bir bir an bile durmadan hedeflerimize doğru yürümeye devam ediyoruz. Tabii ki bizim de sıkıntılarımız var fakat biz bu sıkıntıların tümünü aşabilecek güçteyiz. 

"Her 10 senede bir hizaya getirilen bir Türkiye artık yok"

Senelerce bu ülkeyi, sandığı yok sayarak, darbeler yaparak, demokrasimizi zedeleyerek, yoksulluk ve yoklukla insanımızın belini bükerek engellediler. CHP'nin karneyle ekmek dağıtılan, benzin dağıtılan dönemleri vardı. AK Parti iktidarında böyle şeyler yok. Bundan 21 sene evvel sizlerin huzuruna çıktık. Gördük ki bu kısa sürede de asırlık işler yapmak imkansız değilmiş. Artık bu milleti de bu ülkeyi de 20 sene evveline götürmeye hiç kimsenin kuvveti yetmez. Ülkemiz üzerinde hesaplar yapanların farkındayız. Her 10 senede bir hizaya getirilen bir Türkiye artık yok. Tüm sınamalardan alnımızın akıyla çıktık. Karşıda bir pankart görüyorum. 'Fındık dalda tekleme, 6'lı masa Ordu'dan oy bekleme.' yazıyor. İşte benim Ordu'm böyle haddinizi bildirir. 

"Bu denli yüreksiz çıkmaları da bize dokundu"

Bir dönemler bu Bay Kemal SSK'nın başındaki şahıs değil miydi? SSK'yı batırmadı mı? Şimdi ise hastanelerimiz birbirinden güzel. Şimdi bir şehir hastanesini de Ordu'da inşa ediyoruz. En sonunda Bay Kemal olduğunu kendisi de kabul etti. Seçimden sonra 'emekli CHP Genel Başkanı' sıfatını da eklemesi lazım. Milletin derdiyle dertlenmek gibi bir değerleri yok. Sıkıntılı dönemlerde bir köşeye çekildiğini, kahvesini yudumladığını 15 Temmuz 2016'da gördük. Bu denli yüreksiz çıkmaları da bize dokundu.

"Bu senenin fındık alım fiyatı ortalama 54 TL oldu."

Ordu hem rekolte hem de üretim itibarıyla Türkiye'nin fındık ihtiyacının 3'te 1'ini karşılıyor. 2002'de fındığın alım ücreti 1 dolar dahi değildi. Şimdi biz bu rakamı 3 doların da üzerinde çıkarıyoruz. Bugün duyuracağımız fiyatla üreticilerimizin yüzünü güldüreceğimize inanıyorum. Fındık alım fiyatı ortalama 54 TL oldu. Bu senenin fındık alım fiyatının Türkiye'ye hayırlı olmasını istiyoruz."

Yorumlar (0)