Erdoğan duyurdu: Elektrik faturasında yeni düzenleme

Erdoğan, Kabine toplantısının akabinde gerçekleştirdiği açıklamada, elektrik faturalarına ilişkin beklenen müjdeyi verdi.

EKONOMİ 28.02.2022, 20:48 28.02.2022, 20:52
Erdoğan duyurdu: Elektrik faturasında yeni düzenleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Külliye'de gerçekleştirilen Kabine toplantısının akabinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, elektrik faturalarına ilişkin olarak milyonlarca yurttaşın büyük bir merakla beklediği kararları duyurdu.

Elektrik faturaları ilişkin yeni bir düzenlemeye gidildiğini dile getiren Erdoğan, "Meskenler ile tarımsal çalışmalarda kullanılan elektriğin KDV oranında yüzde 10'luk indirim sağlanmıştır." sözlerini sarf etti.

"En düşük tarifedeki aylık kullanım 240 kilovatsaate yükseltildi"

Erdoğan, şöyle konuştu

"Elektrik tarifelerine getirdiğimiz yeni düzenlemeyi bugün itibarıyla netleştirdik. Meskenler ile tarımsal çalışmalarda kullanılan elektriğin KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8’e indirilmiştir. Meskenlerde uygulanan düşük tarife sınırı günde 7'den 8 kilovatsaate, ayda ise 210'dan 240 kilovatsaate çıkarılmıştır. Ticarethane statüsünde bulunan elektrik aboneliklerindeki en düşük tarifede ise sınırı günde 30 kilovatsaate, ayda 900 kilovatsaate yükselttik ve bu ilk dilimdeki faturalara yüzde 25 oranında indirim sağladık."

Yorumlar (0)