Erdoğan'dan "normale dönüş" açıklaması: 4 sektöre öncelik verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı'nın ardından normalleşme sürecinin nasıl olacağına ilişkin açıklamada bulundu.

EKONOMİ 23.04.2020, 10:04
Erdoğan'dan "normale dönüş" açıklaması: 4 sektöre öncelik verilecek!

Türkiye, bir yandan yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelesine devam ederken, diğer yandan normale dönüş çalışmalarını gerçekleştiriyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen AK Parti MYK toplantısında, Ramazan Bayramı'nın ardından normalleşme sürecinin nasıl olacağını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede sokağa çıkma yasağına uyulduğunu kaydederek, herkesin önlemlere uymayı sürdürmesi halinde rahatlamanın gerçekleşeceğini ifade etti. 

Hangi sektörlere öncelik verilecek?

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele hız kesmeden sürerken, kademe kademe rahatlamanın, il il ve meslek gruplarına göre planlanacağı bildirildi. 

Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Öncelikle tarım, tekstil, sanayi ve bu üç sektörün ardından turizmde, kademe kademe rahatlamanın başlaması planlanıyor." diye konuştu. 

Tarımın önemine dikkat çeken Erdoğan, kurmaylarına "Kendi evinizin önünü bile ekin, boş yer kalmasın." dedi. 
 

Yorumlar (0)