Erdoğan'dan kritik faiz açıklaması

Erdoğan, "AK Parti iktidarı faizi artırmayacaktır, tam tersine faizi düşürmeyi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

EKONOMİ 06.06.2022, 18:57
Erdoğan'dan kritik faiz açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçti.

Erdoğan, faiz ile ilgili net açıklamalarda bulundu.

"Gelişmiş ülkelerden çok daha iyi durumdayız"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde: 

"Turizme destek vererek, ihracatı teşvik ederek Türkiye'ye döviz girişini hızlandıracak yeni yöntemler geliştirdik. İhracat her ay rekorlar kırıyor, bu da bize olan güvenin boşa çıkmadığını gösteriyor. 

Enerji fiyatlarındaki fahiş yükselişler ithalatımızda bozulmaya sebep oluyor. Bunu bir kenara koyduğumuzda ise cari fazlaya geçtiğimizi ifade edebiliriz. Gelişmiş ülkelerde ödemeler dengesinde büyük sancılar yaşanıyor. Hamdolsun biz çok daha iyi durumdayız. Merkez Bankası'nın bilançoları neredeyse milli gelirin yüzde 40'ına dayanmış durumda. 

"Faiz düşecek"

AK Parti iktidarı faizi artırmayacaktır, tam tersine faizi düşürmeyi sürdüreceğiz. En büyük hedefimiz istihdamı korumak ve halkımızın üzerinde kalıcı yüklerin binmesini engellemektir. Benim derdim, yatırımcıların kamu ve özel bankalardan düşük faizle kredi almaları. İstihdamı bununla sağlayalım, bununla büyüyelim, ihracatımızı arttıralım. Faizlerin düşmesiyle birlikte işsizlik de azalacaktır. Japonya ve Çin'in faiz indirimine ve parasal genişlemeye gitmeleri, paralarını bilerek değersizleştirmeleri işte bu fırtınadan kaçma gayretidir. 

"Halkımız programımızın somut yararlarını 2023'te görecek"

Yaptığımız vergi indirimleri ve enerji ödemelerinden kaynaklanan sapmalara karşın bütçemiz çok iyi durumdadır. Ukrayna-Rusya Savaşı başlamasaydı, pandemi sonrası halkımız programımızın somut yararlarını görecekti. Biraz gecikmeyle de olsa Allah'ın izniyle 2023'ün ilk aylarında görecekler."

Yorumlar (0)