Erdoğan'dan İş Bankası talimatı: Bir an önce getirin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK), İş Bankası’ndaki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hisselerinin Hazine'ye devri gündeme geldi.

EKONOMİ 13.02.2020, 10:31
Erdoğan'dan İş Bankası talimatı: Bir an önce getirin!

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) İş Bankası’ndaki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hisselerinin Hazine'ye devri görüşüldü. 

AK Parti’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, söz konusu devir hakkında hazırladığı taslağı sundu. Erdoğan, taslak konusunda biraz daha çalışılmasını talep ederek, "Bir an önce getirin." dedi. 

Nurettin Canikli'nin sunumu esnasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün el yazısı ile kaleme aldığı vasiyeti ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin hisseleriyle ilgili Adnan Menderes dönemindeki tartışmalara ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tutanakları ekrana yansıtıldı. 

Söz konusu sunumda, Siyasi Partiler Yasası’na göre partilerin bu şekilde malvarlığının olamayacağı kaydedilirken, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bu hisseler üzerinden taşınır ve taşınmazlarının, hatta zeytinliğinin bile bulunduğu aktarıldı.

Taslağa göre Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İş Bankası’nda bulunan hisseleri Hazine’ye devredilirken, partinin bankadaki yönetim kurulu üyeliklerine de son veriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hisse devri yöntemine ilişkin farklı fikirlerin dile getirildiği toplantıda, Nurettin Canikli'ye "Tekrar çalışın ve bir an önce getirin." şeklinde talimat verdi. 

AK Parti’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Canikli’nin iki seçenekli bir çalışma hazırlayacağı ve 17 Şubat günü gerçekleştirilecek Merkez Yönetim Kurulu toplantısında konuya ilişkin bir sunum yapacağı düşünülüyor. 

Yorumlar (0)