Erdoğan açıkladı: Kamu borçları siliniyor

Erdoğan, "Vergi dairelerine 31 Aralık 2022 tarihinden evvel 2 bin TL'yi geçmeyen borcu olan yurttaşlarımızın cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz. Yükseköğrenim kredisinde endeks haricindeki borcun da tekrar yapılandırılarak taksitle ödenmesini mümkün kılıyoruz. Kamu alacaklarına düzenleme hususunda firmalarımızın ve yurttaşlarımızın prim ve vergi yükümlülükleri başta olmak kaydıyla borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. Bütün bu borçlara belirli oranlarla güncelleme ve taksit olanağı getiriyoruz. Davalı prim ve vergi dosyaları da bu çerçevede olacak." dedi.

EKONOMİ 23.01.2023, 20:20
Erdoğan açıkladı: Kamu borçları siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.



"Cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz"

Vergi, yükseköğretim kredisi ve prim borçları hakkında konuşan Erdoğan, şu sözleri sarf etti:

"Vergi dairelerine 31 Aralık 2022 tarihinden evvel 2 bin TL'yi geçmeyen borcu olan yurttaşlarımızın cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz. Yükseköğrenim kredisinde endeks haricindeki borcun da tekrar yapılandırılarak taksitle ödenmesini mümkün kılıyoruz. Kamu alacaklarına düzenleme hususunda firmalarımızın ve yurttaşlarımızın prim ve vergi yükümlülükleri başta olmak kaydıyla borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. Bütün bu borçlara belirli oranlarla güncelleme ve taksit olanağı getiriyoruz. Davalı prim ve vergi dosyaları da bu çerçevede olacak. 

Sürücülerimizin uyuşturucu, alkol, drift, yaralamalı, ölümlü kaza ve aday sürücülük halleri haricindeki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını da siliyoruz. Yaklaşık olarak 2,5 milyon sürücünün ceza puanları silinecek ve bu nedenle geri alınan 10 bine yakın ehliyet iade edilecek."

Yorumlar (0)