EPGİS: Dayanacak gücümüz kalmadı

EPGİS, akaryakıta art arda gelen zamların akabinde, "Meydana gelen akaryakıt zamları sebebiyle biz de mağdur oluyoruz, sermayemiz eriyor, dayanacak kuvvetimiz kalmadı, işletmelerimizi kapatmayı istemiyoruz." açıklamasında bulundu.

EKONOMİ 19.12.2021, 22:43 22.12.2021, 08:42
EPGİS: Dayanacak gücümüz kalmadı

EPGİS, kurda meydana gelen yükselişten sonra akaryakıt ücretlerinin artmasıyla birlikte bayilerin kar marjının azaldığını kaydederek, asgari ücretin yükseltildiği oranda kar marjının da yükseltilmesini talep etti.

 

"Dayanacak kuvvetimiz kalmadı"

EPGİS tarafından gerçekleştirilen açıklama, şu ifadelere yer verildi:

"Akaryakıt zamları sebebiyle biz de mağdur oluyoruz. Gelen her zam yeni sermaye gereksinimi anlamına geliyor. Gelen her zam maktu olan kar marjlarımızı daha da aşağı çekiyor. Satışı yapılan her bir litredeki bayi ve dağıtıcı karı toplamı yüzde 9 ve bu da 1 TL'ye tekabül ediyor. 1 TL'nin 55 kuruşu bayiye kalıyor. Bu meblağın 18 kuruşu banka komisyonuna, 25 kuruşu nakliyeye gidiyor. Bayi satışlarının yüzde 85'inde banka ya da kredi kartı kullanılıyor. Tüm bunların oluşturduğu parasal yük hiç de azımsanmayacak boyuttadır. Nakliye gideri, bayi karının yarısını alıyor. Maalesef ki dolum yerlerine uzak konumda olan bölgelerde bayilerin ödemek durumunda kaldığı nakliye bedeli 55 kuruşu sıfır noktasına dahi getirebilmektedir. Senelerce bayilere ayrıyeten ödenen nakliye bedelinin an itibarıyla toplam dağıtım kar marjının içine eklenmesi kabul edilemez. Kalan 12 kuruş ile tüm giderlerimizi karşılamamız bekleniyor. Sermayemiz eriyor, dayanacak kuvvetimiz kalmadı, işletmelerimizi kapatmayı istemiyoruz."

Yorumlar (0)