EPDK akaryakıtta tavan fiyat kararı aldı: İşte fiyatlar...

Tüm şehirlerde akaryakıtta tavan fiyat uygulamasına geçildiğini açıklayan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), tavan fiyatlar ise şu şekilde oluştu: İstanbul Anadolu 7.08, İstanbul Avrupa 7.07, Ankara 7.13, İzmir ise 7.16 lira.

EKONOMİ 17.03.2021, 12:07 18.03.2021, 10:38
EPDK akaryakıtta tavan fiyat kararı aldı: İşte fiyatlar...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından usule aykırı zam yaptığı tespit edilen şirketlere inceleme kararı alındığı hakkında inceleme başlatıldığı açıklandı. Tavan fiyat uygulamasının 2 ay süreceğini vurgulayan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz alınan kararla akaryakıtta 17-20 kuruş arasında indirim olacağını ifade etti.

Alınan karar uyarınca şirketler belirlenen fiyatlardan daha yüksek meblağlarda kesinlikle satış yapamayacak. Daha yüksek fiyatlardan satış yapıldığı tespit edilen şirketlere EPDK gili kurallar çerçevesinde idari yaptırımlar uygulayabilecek.

'Bazı oyuncular gereken adımları atmadı'

Daha önce yapılan uyarılara rağmen bazı sektör oyuncularının adım atmadığından yakınan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Eşel mobil sistemi ile gereken yapıldı. Ne yazık ki bazı şirketler uygulamayı suiistimal etti” diye konuştu.

Alınan karar uyarınca daha fazla fiyat rekabeti beklediklerini ifade eden EPDK Başkanı Yılmaz, “Fiyatlarda 17 kuruştan 20 kuruşa kadar indirim olacak” dedi.

EPDK sitesinde yayımlanacak

Bu gece yarısından sonra yürürlüğe girecek olan tavan fiyat kararları dâhilince şehir şehir fiyatlar, EPDK’nın internet sitesinden duyurulacak.

Öte yandan tavan fiyat uygulaması 2 ay süreyle yürürlükte olacak. 


 

Yorumlar (0)