Engelli raporları mayıs sonuna kadar geçerli olacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, evde bakım yardımından ve engelli aylıklarından faydalanan engellilerin rapor sürelerinin sona ermesi halinde hak kaybına uğramamaları için mevcut raporları Mayıs ayı sonuna kadar geçerli kabul edeceklerini bildirdi.

EKONOMİ 18.03.2020, 14:01 18.03.2020, 14:34
Engelli raporları mayıs sonuna kadar geçerli olacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, evde bakım yardımı ve engelli aylıklarından faydalanan vatandaşların raporlarına ilişkin açıklamada bulundu. 

Bakan Selçuk, Türkiye’yi de etkileyen yeni tip koronavirüse (Covid-19)  karşı alınacak önlemler dâhilinde hem sağlık kuruluşlarının zamanını almamak hem de vatandaşların mümkün olduğu kadar kalabalık ortamlardan uzak durmalarını sağlamak amacıyla harekete geçtiklerini belirterek, önceden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önlemleri dâhilinde sağlık raporlarının ikinci bir duyuruya kadar uzatıldığını ve söz konusu raporlara istinaden verilen ilaç ve tıbbi malzemelerin reçete yazdırmadan alınabileceğini anımsattı.

Selçuk, "Evde bakım yardımı ile engelli aylıklarından yararlananlar süreli Engelli Sağlık Kurulu raporlarını belirli aralıklarla yenilemek durumunda. Süresi dolan raporlar nedeniyle engellilerimizin mağdur olmasını önlemek amacıyla raporlarını Mayıs ayı sonuna kadar geçerli kabul edeceğiz. Belirlenen süre sonunda bu durumdaki engelli vatandaşlarımız için yeni bir bilgilendirmede bulunacağız." açıklamasını yaptı. 

Türkiye’de 521 bin engellinin evde bakım yardımından, 720 bin kişinin de engelli aylığından yararlandığı biliniyor. 

Yorumlar (0)