En tuhaf meslekler!

İşte olay yeri temizlikçisinden sahte yöneticiye, çikolata mühendisinden etik hackera dünya üzerindeki garip meslekler...

EKONOMİ 22.04.2019, 18:08 05.05.2019, 08:30
En tuhaf meslekler!

Size bir seçme şansı verilse hangi mesleği yapmak isterdiniz? Öğretmen, doktor ya da mühendis mi? Avukat veya itfaiyeci olmak da isteyebilirsiniz. Ancak dünya üzerinde öyle garip meslekler var ki, duyunca küçük dilinizi yutacaksınız.

İşinin ehli profesyonel uykucular

Erken kalkmak için deyim yerindeyse sabahın körüne kurduğunuz alarmı kapatmak istemişsinizdir. Beş dakika daha fazla uyumak için neler vermezsiniz değil mi? Peki yataktan kalkmanıza gerek kalmayacak bir meslek var desek! Profesyonel uykucular, bilim insanlarının yürüttüğü araştırmalarda uyuyarak para kazanıyor. Bilim insanları, çeşitli deneylerde uyku bozukluklarını anlamak adına profesyonel uykuculara başvuruyor.

Olay yeri temizlikçisi

Olay yeri temizlikçisi olmak istiyorsanız özellikle serinkanlı olmanız gerekiyor. Zira bu insanlar; kemikleri, vücut parçalarını, duvarları ve olay yerinde bulunan hemen hemen her şeyi temizliyorlar.

Adalet duygusu gelişmiş etik hackerlar

Hacker deyince aklınızda; bankaların kasalarını boşaltan, devlet kurumlarına sızan ve bilgisayarınıza virüs gönderen insanlar canlanabilir. Etik hackerlar ise bu türden zararlı girişimlere karşı koyan ve bunun karşılığında ücret alan bilgisayar uzmanlarıdır.

Yüzüyle para kazanan sahte yöneticiler

Sıradaki garip mesleğimiz, güzel bir filmin konusu olabilir aslında! Çinli bazı şirketler, yurtdışında konuşmalar yapması, toplantılara katılması ve şirketin yüzü olması için batılı görünümünde sahte yöneticileri işe alıyorlar.

Profesyonel ıslıkçı

Bu kadarına da pes artık demeyin! Çünkü profesyonel ıslıkçılar gerçekten de var! Hatta kimileri tarafından onlar, müzisyenler ya da ressamlar gibi birer sanatçı olarak kabul ediliyor. Onlar ıslığı, adeta müziğe dönüştürüyor.

Düğün uzmanı profesyonel nedime

Eğer evlenecekseniz ve düğünün çeşitli aşamalarına hakim olan bir arkadaşınız yoksa profesyonel bir nedime tutabilirsiniz. Avrupa ve Amerika'da çeşitli düğünlerde görev yapan bu insanlar, gerekirse gelinle birlikte yaşadığı 'sahte anıları' anlatabiliyor!

Hem lezzet hem de çikolata mühendisleri!

Çikolata aşığıysanız ve tasarımdan da anlıyorsanız sıradaki mesleğimiz ilginizi çekecek. Çikolata mühendisleri, yaptıkları çikolatalarla garip şekiller tasarlıyorlar. Hem doyurucu hem yaratıcı değil mi?

Yan gelip yatan mobilya deneyicisi

Mobilya deneyicileri, çeşitli firmaların ürettiği mobilyaların üzerinde zıplıyor, kanepelere yaslanıyor ve rahatlık testi yapıyorlar. Örneğin; bir koltuğun üzerinde geriye yaslanarak, düz oturarak ve bacaklarını uzatarak denemeler yapıyorlar. Böylece o koltuğun daha rahat ve ergonomik olabilmesi için görüşlerini sunuyorlar.

Kalemi satılık sahte eleştiri yazarı

Pek de etik olmayan bu mesleği icra edenler, internet sitelerinde ücret karşılığı sahte eleştiriler yazıyorlar. Amaç ise, sahte eleştiri yazdıkları restoran ya da otellerin reklamını yapmak!

Meslek erbabı sakız avcıları

Amaçları temiz toplum, temiz çevre! Sakız avcıları, halka açık alanlarda yerlere atılan sakızları topluyorlar. Böylece ne kuş gelip yutuyor ne de ayakkabınızın altına yapışıyor.

Ada bekçileri

Ada bekçileri hem el değmemiş adaları keşfediyor, hem de adanın kirlenmesini önlüyor. Genellikle ada sahibi zengin iş adamları tarafından tutuluyorlar.

Yorumlar (0)