En güncel dolar yorumları: Dolar kaç TL oldu? 2021 dolar tahminleri neler?

ABD başkanlık seçimleri ve koronavirüs aşısında yaşanan olumlu gelişmelerden dolayı hareketli günler geçiren dolar kuru, Merkez Bankası'nın faiz kararları ile ilgili yaptığı açıklamadan sonra düşüşe geçmişti. Son haftalarda korona virüs teşviklerinden etkilenen dolar,  7.6 TL seviyelerinde işlem gördü. Dolar güne nasıl başladı?  27 Kasım 2020 Cuma dolar fiyatları ve en güncel dolar yorumları.

EKONOMİ 27.11.2020, 19:16 27.11.2020, 19:28
En güncel dolar yorumları: Dolar kaç TL oldu? 2021 dolar tahminleri neler?

ABD seçimlerinin sonrasında aşının bulunması haberiyle dolar ne kadar oldu araştırılıyor. Merkez Bankası toplantısının faiz artırımı kararları sonrasında dolar düşüşe geçti.  Geçtiğimiz haftalarda 7.7 seviyelerinde işlem gören dolar, 7,6 TL civarlarında haftayı kapatmıştı. Merkez bankası doların agresifliğini kırmak için çalışmalarına devam ediyor. FED Başkanı Jerome Powell’ın ortalama enflasyon beklentisi sonrasında dolar 7.7 seviyelerinde fiyatlanmıştı. Doların akıbeti aynı zamanda dolara yatırım yapanların en çok merak ettiği konulardan biri oldu. Dolar yatırımcıları özellikle dolar yükselir mi artar mı sorularına yanıt arıyor. Peki, 27 Kasım 2020 Cuma bugün dolar kaç TL oldu, 1 USD kaç TL oldu, bu süreçte dolara yatırım yapılır mı, işte en güncel dolar fiyatları ve yorumları.



Dünyada en çok işlem gören doların 6 adet yerel para biriminin karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi, bu dönemde yüzde 0.01 oranında yükselişe geçerken 92.00 seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi ise 1.1923 sınırlarında hareket ediyor. Bileşik faizin 10 yıllık gösterge tahvili 12.26 seviyelerini ön görürken, 2 yıllık gösterge tahvilinin bileşik faizi ise yüzde 13.73 sınırlarında ilerliyor. Uzmanlar, TCMB'nin normalleşme çalışmalarına devam ettiğini bu da yatırımcılarının Türk lirası varlıklara güvenini artırdığını belirtiyor. Bugün yurt içinde piyasaların durgun olduğunu, global piyasalarda ise özellikle Avro Bölgesinde yatırımcı güven verilerinin gözlemleneceğini bildiren analistler, koronavirüs aşısına ilişkin gelişmelerin yanı sıra jeopolitik ve siyasi durumların piyasaları etkilediğini açıkladı.

27 KASIM 2020 DOLAR FİYATLARI KAÇ LİRA?
 


ABD'deki artan işsizlik oranları, ABD’de seçimlerinde yaşanan belirsiz tutum, Merkez Bankası’nın yaptığı likidite çalışmaları, covid-19 teşvikleri ve ardında y aşınan aşı ile ilgili olumlu haberler dolarda sürekli dalgalanmalar yaşanmasına neden oldu. Bir taraftan artan vaka sayıları diğer yandan aşı ile ilgili gelen üst üstte olumlu haberler, dolar yorumları ve dolar ne olacak sorularını beraberinde getirdi. Herkesi yakından ilgilendiren doların akıbeti ne olacak? Vatandaşların merak ettiği dolar yorum ve dolar düşecek mi soruları en çok araştırılan konulardan biri oldu. 27 Kasım Cuma günü dolar kaç TL oldu?  Dolarda son durum nedir? Piyasaları etkileyen dolar kurunda yaşanan dalgalanmaları dolar fiyatlarını nasıl etkiyor? İşte dolar ile ilgili güncel bilgiler. 

Doların geçen haftaki dalgalanmaları vatandaşları bu haftada düşüş yaşanır sorularını beraberinde getirdi.  Önceki gün kapanışını 7,8816 liradan yapan dolarda bugün yüzde 0.19 hareketlilik yaşandı.

DOLARIN SATIŞ FİYATI: 7,8864 lira

DOLARIN ALIŞ FİYATI: 7,8769 liradan işlem gördü.

BUGÜN EURO VE STERLIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Önceki gün kapanışını 9,4013 liradan yapan Euro’da bugün, yüzde 0.21’lik hareketlilik yaşandı. Euro ve Sterlin fiyatları da ABD seçimleri, koronavirüs çalışmaları gibi global piyasalarda yaşanan ekonomik gelişmelerden etkilenerek değişkenlik gösteriyor. 

27 Kasım 2020 Cuma Euro ne kadar?

EURO SATIŞ FİYATI: 9,4075 lira

EURO ALIŞ FİYATI: 9,3951 liradan işlem gördü.

27 Kasım 2020 Cuma İngiliz Sterlini ne kadar?

Önceki gün İngiliz sterlini, kapanışını 10,5437 TL’den yaptı. İngiliz sterlininde bugün ise yüzde 0.32 hareketlilik yaşandı. Peki, 27 Kasım 2020 Cuma sterlin kaç TL?

STERLIN SATIŞ FİYATI: 10,5551 lira

STERLIN ALIŞ FİYATI: 10,5325 lira

DOLAR DÜŞECEK Mİ, YÜKSELECEK Mİ? İŞTE GÜNCEL DOLAR YORUMU



Covi-19 etkilerinin dolar kuru üzerinde baskısı sürerken, vatandaşlar dolar yükselecek mi düşecek mi sorularının cevaplarını araştırmaya başladı. Günlük dolar analizleri yapan birçok uzman, ön görülerini değerlendirmeye devam ediyor. En son global bankalar arasında oldukça dikkat çeken HSBC, 2021 dolar ön görülerini yeniden güncelledi. Birçok büyük veya küçük çaplı yatırımcıların merakla beklediği 2021 yılında dolar fiyatları ne olur? Dolar düşer mi sorularının cevaplarını ve uzman analizlerini sitemizden öğrenebilirsiniz.

2021'DE DOLAR NE OLACAK? DEV BANKADAN 2021 DOLAR YORUMU

Bankaların devi HSBC, yayımladığı raporunda, Türk Lirası için pozitif değerlendirmeler yaparak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın aldığı faiz kararının geleneksel bir duruş sergilediğini dile getirerek bu kararları olumlu bulduğunu açıkladı. HSBC bankası yaptığı önceki dolar yorumlarında 2021 dolar kuru tahminini 7,70 olarak raporunda değerlendirmişti. Koronavirüste yaşanan ikinci dalga ve ABD'de çekişmeli başkanlık seçimleri, aşı ile ilgili teşvik rezervlerinin azalması sonrasında dolarda sert düşüşler yaşanmaya başladı.

Bu son gelişmelerin ardından glabal piyasalarda tahminleri oldukça etkili olan HSBC bankası, 2021 dolar kuru tahminlerini güncelleyerek 7,10 lira seviyelerine düşürdü. HCBC açıkladığı bu raporunda, fonlamanın sadece 1 haftalık repo faizinden elde edildiğini, geleneksel politika sınırlarının şeffaflığı ve güveni artırdığını, dolayısı ile Türk lirasının grafiğinin yukarı yönlü hareket edeceğini ve Türkiye’nin bu potansiyelini desteklediği değerlendirmesinde bulundu. 
 

Yorumlar (0)