En düşük emekli aylığı belli oldu

Erdoğan, "En düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL olacak." dedi.

EKONOMİ 22.03.2023, 23:51
En düşük emekli aylığı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir televizyon kanalında gündemi değerlendirdi.



Deprem

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Deprem konutları için 23 Mart tarihinde temel atmaya başlıyoruz ve söz verdiğimiz üzere Allah'ın izniyle bir sene içinde kalıcı konutları bitirmeye Allah bizleri muvaffak etsin. Afet bölgesinde kalıcı evlerin inşa faaliyetleri çerçevesinde 6 bin 223 köy evi ile 40 bin 104 afet konutunun ihalesi yapıldı.

Milletimizin hiçbiri ne afet bölgesinde ne de afet bölgesi dışında çaresiz kalmadı. Birinci gündemimiz deprem olacak, yegane derdimiz yaraları sarmak olacak.

Depremlerin akabinde yürütülen tahkikatlarda, 1.364 zanlı hakkında işlem başlatıldı, 302 zanlı tutuklandı. Yakın takipçisi olacağız. Sorumluluklarını harfiyen yerine getirmeyen, adalet önünde elbet bunun hesabını verecektir. Bundan kaçış yok.

Üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilmişti. Uzun bir müddet olmayacak fakat çevrim içi sistemle biraz daha devam edelim. Çünkü yurtlarımız şu anda çok iş görüyor. Koşullar uygun olursa yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitimin harmanlandığı hibrit öğretim opsiyonu elbette ki değerlendirilecektir.



Siyaset

Altılı masa tam manasıyla bir eski Türkiye görseli olan koalisyon mantığıyla çalışmaktadır. Terör örgütünün Meclis'teki uzantısını da masaya ortak ettiler ve beraberce yürüyorlar. HDP cumhurbaşkanı adayı göstermedi. HDP zaten bu masanın yedinci ortağıydı. Gizli ortak olduğunu söylemiştik. Artık masanın altından üstüne çıktılar. HDP eşittir PYD/YPG'dir, HDP eşittir PKK'dır. Bu denklemde CHP'nin yerinin ne olduğunu ise benim vatandaşım düşünsün. Kandil'deki teröristler altılı masanın kendileri için bir umut oluşturduğunu ifade ediyorlar, bay bay Kemal'i de Kandil'e umut veren cumhurbaşkanı adayı olarak görüyorlar.

İttifakımızın 14 Mayıs'tan da zaferle çıkacağından hiçbir şüphemiz yok. Milli ve yerli politika yapan, halkın değerleriyle barışık partilere kapımız her daim açık. İttifakımıza katılımlar olursa müspet karşılarız. Yedili masanın yaptığı gibi koltuk pazarlıklarından değil, ilkeler üzerinden yolumuza devam ediyoruz. 

Bakan arkadaşlarımın hemen her birini şu anda büyükşehirlerden adaylar olarak görevlendirdik. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Bey'i de başkentte bir bölgeye vekil adayı yapıyoruz. 



Ekonomi

Depremin ardından gözlenen kira artışları hakkında İçişleri ve Adalet bakanlıklarımız yakın takipteler. Kira hususunda sıkıntı oluşturulmasına müsaade etmeyiz.

Gıda fiyatlarındaki artışlar tümüyle spekülatif. Bunu maliyetle asla açıklayamazsınız. Spekülatif yükselişlerin önüne de kesinlikle geçeceğiz.

Et ve Süt Kurumumuz kuşbaşı ve kıyma miktarını iki katına yükseltecek, satış noktalarında fiyat kuşbaşı et için 129 TL, kıyma için 119 TL olarak belirlendi.

En düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL olacak. 

Togg için şu ana değin yaklaşık olarak 80 bin talep geldi. Togg akıllı aygıtımızın üretim hedefi bu sene 20 bin, Allah'ın izniyle 2030 senesine değin 1 milyon Togg üreteceğiz.



Dünya

Tahıl Koridoru Anlaşması hususunda birkaç gün içinde Sayın Putin ile bir telefon görüşmemiz olacak. Adımlarımızı bu doğrultuda atacağız. 

Ülkemiz kolay kolay herhangi bir savaşta taraf olmayacaktır, hep sulhtan yana olacaktır ve sulhun savunucusu olacaktır."

Yorumlar (0)