En çok çalışan iki millet: Türkler ve ...

Haftalık ortalama 47,9 saat çalışıyoruz... Ülkelere göre haftalık çalışma saatleri belli oldu. Türkiye haftada 47,9 saat mesai ile birinci sıraya yerleşti.

EKONOMİ 14.10.2019, 10:13
En çok çalışan iki millet: Türkler ve ...

Ülkelere göre haftalık çalışma saatleri saptanırken, Türkiye’nin 47,9 saat ile birinci sıraya yerleştiği ortaya çıktı.

Birinciliği Kolombiyalılarla paylaştık

Türk halkı birinciliği Japonlarla değil, Kolombiyalılarla paylaştı. Kolombiya’da da haftalık çalışma saati 47,9 olarak görülüyor ve böylelikle Türkiye’ye ilk sıradan eşlik ediyor.

2019 senesinin başından bugüne kadar çalışma saatleriyle alakalı çıkan basın haber adedi ise 4 bin 536.

Çalışma saatleri ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini açıklayan Ajans Press, PRNet’in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre bu yıl çalışma saatleri ile alakalı basına 4 bin 536 haber yansıdığı görüldü. Bu rakam 2018 yılında ise 6 bin 224 olarak kayıtlara geçti. Haber başlıkları incelendiğinde de Finlandiya’da 2020 yılından itibaren geçerli olacak “çalışanların mesaisini kendi belirleyecek” olması Türkiye'nin de gündeminde yer aldı. Bununla birlikte temel eğitimini tamamlanmış çocuk işçilerin çalışma sürelerinin basında konuşulduğu bildirildi.

Türkiye birinci sırada

Haftalık çalışma saati ile ilk 5’e giren diğer ülkeler ise sırasıyla; Meksika ( 45,2 saat) , Kosta Rika (44,9 saat ) ve Şili (43,4 saat) oldu. Listede yer alan diğer ülkeler ise Güney Afrika, İsrail, Polonya, Macaristan, Portekiz, Çekya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan ve Letonya olarak sıralandı. Dünyanın en çalışkan milleti olarak ün kazanan Japonya ise listenin üst sıralarında yer alamadı.

Yorumlar (0)