Emekliye bayram ikramiyesinde rakam açıklandı

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Ramazan ve Kurman Bayramında emekliye verilecek bayram ikramiyesinin 1100 TL’den 2 bin TL’ye yükseltildiğini duyurdu.

EKONOMİ 24.03.2023, 16:15 24.03.2023, 17:40
Emekliye bayram ikramiyesinde rakam açıklandı

Emekliye verilecek bayram ikramiyesi kapsamında yeni rakam açıklandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapılan açıklamada, emekliye verilecek bayram ikramiyesinin 1100 TL’den 2 bin TL’ye çıkarıldığını duyurdu.

Zamlı şekilde verilecek

Meclis'te açıklamada bulunan Elitaş, "16 maddeden oluşan yasa teklifine ilave olarak 2 madde daha geliyor. Basın toplantısının ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüştük. 1100 lira ikramiye ek olarak 900 lira katılacak. Bu şekilde emekliye 2 bin lira ödeme sağlanacak. İkramiyeye dair düzenleme de yasa teklifine katacağız." dedi.

Kurban ve Ramazan bayramlarında emekliye 2 bin TL ikramiye ödemesi sağlanacak. EYT düzenlemesi ile beraber 15 milyon emekli zamlı bayram ikramiyesinden yararlanabilecek.

Bayram ikramiyesinde yapılan artışa dair düzenleme TBMM’ye gönderilerek torba yasa teklifine katılacak. Teklifin yasalaşması ile beraber 2 bin liralık ikramiyeler Ramazan Bayramı’ndan başlayarak geçerli olacak.

Geçici işçi ve emekli maaşı

"Diğer emeklilerin maaşlarında herhangi bir değişiklik olacak mı?" sorusuna Elitaş, şu şekilde cevap verdi: "Bugün vereceğimiz yasa teklifimiz 16 maddeden oluşuyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olacak ve bu güncellemeden SGK, BAĞ-KUR ve EYT'den 7 bin 500 liradan düşük emekli aylığı alanlar da faydalanacak. 11 milyon kadar vatandaşımız bu düzenleme kapsamına giriyor. Öte yandan, 7 bin 500 liradan düşük maaş alan emekliler de 7 bin 500 liraya yükselmiş olacaklar”

Geçici işçiler konusuna değinen Elitaş, “Çalıştığı kurumlarda geçici işçilerin kadrolu olabilmeleri için de bir düzenleme yapıyoruz. Kanun çerçevesindeki hesaplama yöntemlerine göre, 7 bin 500 lira üzerinde maaş alanların maaşı aynı düzeyde kalacak" dedi.

Yorumlar (0)