Emeklilerin bayram ikramiyesi kaç lira yatacak? İşte ödeme tarihi…

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği bayram ikramiyelerinin ödenme tarihi de merakla araştırılıyor. Peki, emeklilerin bayram ikramiyesi kaç lira yatacak? Bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara geçecek?

EKONOMİ 30.06.2022, 10:03 30.06.2022, 15:00
Emeklilerin bayram ikramiyesi kaç lira yatacak? İşte ödeme tarihi…

9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesi milyonlarca emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili gelecek müjdeli haberi dört gözle bekliyor. Bayram süreci başlamadan ikramiyelerine kavuşmak ve hazırlıklarını tamamlamak isteyen vatandaşlar, ikramiyelerin kaç lira olacağını ve ne zaman hesaplara geçeceğini araştırmaya devam ediyor. 

Bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Konuyla ilgili bir açıklama paylaşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu sene Kurban Bayramı öncesi ödenecek olan emekli ikramiyelerinin 2-7 Temmuz tarihlere arasında hesaplara yatırılacağını duyurdu. Öte yandan Ramazan Bayramı’nda bin 100 lira ödenen bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı’nda kaç lira olarak hesaplara yatırılacağı da merak konusu oldu. 

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi kaç TL?

Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da bayram ikramiyelerinin bin 100 lira olarak hesaplara geçmesi bekleniyor. Böylelikle emekli vatandaşlar, Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı’nın toplamı olmak üzere bu sene 2 bin 200 liralık bayram ikramiyesinden faydalanmış olacak. 

Bayram ikramiyesinden kimler yararlanıyor?

Bayram ikramiyesinden yararlanabilecek vatandaşlar ise şu şekilde sıralanıyor:

SSK, emekli sandığı ve Bağ-Kur emeklileri, gaziler ve şehit yakınları, ölüm aylığı bağlananlar, vazife ve harp malullüğü aylığı bağlanan er ve erbaşlar, geçici köy koruyucuları ve şeref aylığı bağlananlar. 

Yorumlar (0)