Emeklilerin banka promosyonu şubatta belirleniyor

13 milyon emekliyi ilgilendiren "banka promosyonu" görüşmeleri SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ile TBB (Türkiye Bankalar Birliği) arasında Şubat ayında yapılacak. Türkiye Emekliler Derneği de, masada olmak istiyor.

EKONOMİ 21.01.2020, 11:38 21.01.2020, 11:53
Emeklilerin banka promosyonu şubatta belirleniyor

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ile TBB (Türkiye Bankalar Birliği), emeklilerin aylıkları karşılığında bankalardan aldığı yeni promosyon miktarlarını şubat ayında yapacakları görüşmede belirleyecek.

3 yıl geride kaldı

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ile bankalar arasında 2017 yılında imzalanan protokolle ilk defa toplu olarak başlatılan emeklilere banka promosyonu uygulamasında 3 sene geride kaldı.

300-450 TL arası

3 yıllığına 1000 TL aylık alan emeklilere 300 lira, 1000 ila 2 bin TL arasında aylık alan emeklilere 375 lira, 2 bin TL üzeri aylık alan emeklilere ise 450 lira olarak uygulanan banka promosyonunda emeklilerin büyük bölümünün sözleşme süresi şubat ayı itibarıyla sona eriyor.

13 milyon emekliyi ilgilendiriyor

13 milyon emekliyi ilgilendiren görüşmeler SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ile TBB (Türkiye Bankalar Birliği) arasında Şubat ayında başlayacak. Müzakereler sonucunda emeklilerin aylıkları karşılığında alacakları yeni promosyon miktarları belirlenmiş olacak.

"Bankaların dayatmalarına izin verilmemelidir"

TÜED (Türkiye Emekliler Derneği) Genel Sekreteri Gazi Aykırı, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, emeklilere banka promosyonu verilmesi konusunu ilk olarak TÜED tarafından gündeme getirdiğini belirtti.

Haklı taleplerinin 2017 yılında hayata geçirildiğini hatırlatan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Sekreteri Gazi Aykırı, mimarı oldukları bu hakkının takipçisi de olmaya devam ettiklerinin altını çizdi.

Yaşanan ekonomik gelişmeler ve aradan geçen 3 senenin ardından promosyon miktarlarının cazibesini yitirdiğini belirten Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Sekreteri Gazi Aykırı şunları söyledi:

"Promosyon konusunda bankaların tek taraflı dayatmalarına izin verilmemeli. Önümüzdeki ay başlayacak görüşmelerde Türkiye Emekliler Derneği olarak biz de masada olmak istiyoruz. Emekliler olmadan belirlenecek bir promosyon miktarının sosyal yanı eksik kalacaktır."

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Sekreteri Gazi Aykırı, yeni promosyon miktarlarının belirlenmesinde kamu çalışanlarına yapılan ödeme oranlarının da dikkate alınmasını özellikle istediklerini açıklamalarına ekledi.

13 milyon emekli için toplam 300 milyar lira ödendi

Yaklaşık 13 milyon emekliye geçen yıl aylıkları karşılığında 300 milyar lira civarında ödeme yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nun emeklilere bu yıl 350 milyar lira aylık ödemesi bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu, geçen yıl Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri kapsamında da emeklilere 21,4 milyar lira ödeme yapmıştı.

Yorumlar (0)