Emeklilere müjde! Bayram ikramiyeleri bugün yatmaya başlıyor

Milyonlarca emeklinin merak ettiği bayram ikramiyeleri bugün hesaplara yatmaya başlayacak. Her sene Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde ödenen emekli ikramiyelerinin ödeme günleri belli oldu. Peki bu sene emekli ikramiyesi ne kadar? Hangi emeklilerin hangi gün bayram ikramiyesi yatacak? İşte cevaplar…

EKONOMİ 28.04.2022, 09:47 28.04.2022, 18:14
Emeklilere müjde! Bayram ikramiyeleri bugün yatmaya başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile 2018 senesinden itibaren süren emeklilere ikramiye verilmesi uygulaması, Ramazan ve Kurban Bayramlarında olmak üzere senede 2 defa emekli vatandaşlara ödeniyor.

Ramazan Bayramı il e Kurban Bayramı’nın hemen öncesinde emeklilerin hesabına yatan ikramiyeler, vatandaşın bir miktar rahatlamasına katkı sağlıyor.

Bu sene bayram ikramiyesi ne kadar?

Emekli vatandaşların bayram ikramiyeleri bu sene 2 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı’ndan önce emeklilere ödenecek.

Emekli Sandığı, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, ikramiyelerinin hesaplarına geçip geçmediğini bugünden itibaren kontrol edebilir.

Bu bayram emeklilere bayram ikramiyesi bin 100 lira olarak ödenecek.

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Emekli vatandaşların bayram ikramiyesi dün itibariyle ödenmeye başladı. İkramiyeler, 27-29 Nisan tarihleri aralığında emeklilerin hesabına yatırılacak.

Emekli bayram ikramiyesi ödeme günleri:

-4/a’lı işçi emeklilerinin ikramiyeleri, ödeme günleri; 17, 18, 19, 20, 21 olanların 27 Nisan’da yatarken 22, 23, 24, 25, 26 olanların ise ikramiyeleri 28 Nisan’da

-4/b’li BAĞ-KUR emeklilerinin bayram ikramiyesi 29 Nisan’da

-4/c’li memur emeklilerinin bayram ikramiyeleri ile mayıs ayı aylıkları da 29 Nisan tarihinde hesaplarına yatacak.

Engelli ve yaşlı maaşları da yarın ödenecek

Ramazan Bayramı dolayısıyla engelli ve yaşlılarında maaş ödemeleri erken tarihe alındı. Vatandaşların maaşları yarın ödenecek.

İşsizlik maaşı da son iş günü hesaplara yatacak

İşsizlik sigortası kapsamında maaş alanlarında ödemeleri Ramazan Bayramı dolayısıyla öne çekildi.

İşsizlik maaşları bu haftanın son iş günü yani 29 Nisan Cuma günü hesaplara yatırılacak. IBAN bilgisi bulunmayanların ödemeleri PTT üzerinden yapılacak.

Yorumlar (0)