Emekli ikramiyesi ne kadar? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

2022 yılı emekli bayram ikramiyesi ödemeleri için yapılacak resmi açıklama bekleniyor. 2021’de bin 100 TL olarak belirlenen bayram ikramiyelerinin bu sene için zamlı bir biçimde hesaplara yatması bekleniyor. 2022 yılı emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak ve ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar…

EKONOMİ 28.03.2022, 13:18 28.03.2022, 13:26
Emekli ikramiyesi ne kadar? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Geçtiğimiz senelerde uygulamaya alınan bayram ikramiyeleri, yılda iki defa olmak üzere emeklilere ödeniyor.

2021 yılında 1100 liraya yükseldi

2022 başında asgari ücrete yapılan zam ve enflasyon sonucunda emekli bayram ikramiyelerinin 2022’de ne kadar olacağı merak konusu oldu. Asgari ücret zammı ile birlikte memurlara da zamlar yapılmışken emekliler de primde yükselmeyi amaçlıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, "Emeklilere ikramiye ödenmesi sistemi 2018’de başladı. 2018'de 2 defa olmak üzere tüm emeklilere 1000 TL bayram ikramiyesi ödenmişti. Bu rakam geçen sene 1.100 liraya yükseltilmişti. Bu yıl ise enflasyonda yaşanan hareketlilik, memur zamları gibi konular açısından düşündüğümüzde bu artışın miktarı ile ilgili 1.500 TL veya 1.750 TL gibi beklentiler var. Bu konularda önümüzdeki günlerde bir kanun teklifi Meclis’te kabul edilirse böyle bir artış yapılabilir ve emeklilerin ikramiyelerinde artış yapılabilir. Bu kapsamda sağlanacak artış ile birlikte emeklilerin bayramı daha huzurlu geçirmeleri sağlanabilir" dedi.

Bayram ikramiyesi kimlere verilir?

Bayram ikramiyesinden sadece emekliler değil, SGK’dan aylık ve gelir alan tüm kişiler faydalanabiliyor.

Bayram ikramiyesinden faydalananlar şu şekilde:

- Ölüm aylığı alanlar

- Şehit yakınları ve gaziler

- Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar

- Şeref aylığı alanlar

- Geçici köy korucuları

- Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri

- Şampiyon sporcular

- Terörden zarar görmesi sebebiyle aylık bağlanan siviller ve yaşamını yitirenlerin hak sahipleri.

2022 emekli bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman?

Ramazan Bayramı ikramiyeleri, her sene bayramdan önce emeklilerin hesaplarına ödeniyor. Dolayısıyla nisan ayının son haftasında 2022 Ramazan Bayramı ikramiyesinin ödenmesi bekleniyor.

Ramazan Bayramı ne zaman?

Genellikle emekli bayram ikramiyesi bayramdan bir hafta evvel hesaplara yatırılıyor. Ramazan Bayramı, bu sene 2 Mayıs’ta başlayacak.

Yorumlar (0)