Emekli için "ek zam" müjdesi!

Milyonlarca emekliyi çok yakından ilgilendiren ek zam haberi geldi. Aralık ayı enflasyon rakamlarıyla işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerine ne kadar zam yapılacağı belli olmuştu. Memur emeklilerine %7.33 zam, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine %8.36 zam yapılmıştı. Emekliler zamlı maaşlarını 18 Ocak Pazartesi gününden itibaren alabilecek. Ve bir müjde daha! Emeklilerin ek ödemeleri de zamlandı.

EKONOMİ 17.01.2021, 10:08 17.01.2021, 18:10
Emekli için "ek zam" müjdesi!

Milyonlarca emeklinin aldığı maaş zammının üzerine ayrıca ek ödeme zammı yapıldı. Emekli maaşı 1554 TL'nin altında olanlar %5, üstünde olanlar da %4 ek ödeme alacak.

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları %8.36, memur emekli maaşları %7.33 artmıştı. Maaşlar dışında ek ödemeler de arttı. Ek ödeme tutarlarının artma sebebi ise zamlı maaş üzerinden hesaplanması.

Ayrıca %5 olan ek ödemeden yararlanmanın sınırında da değişikliğe gidildi. Ocak ayı itibariyle maaşı 1554 TL'nin altında olan emeklilere %5, üstünde olan emeklilere %4 ek ödeme yapılacağı bildirildi.

Vergi iadesi yerine gelen ek ödemelerde emeklilerin yeni zam beklentisi bulunuyor.

Maaşlarının %4'ü ve %5'i oranındaki ek ödemenin günümüz koşullarında hayli düşük kaldığını belirten emekliler bu oranın artırılmasını talep ediyor.

TÜED (Türkiye Emekliler Derneği) de "%4 ve %5 çok düşük bir oran. Günümüz koşulları dikkate alınmalı ve yeni oran %8 ve %10 olarak belirlenmeli." diyor.

Bu talebin hayata geçmesi durumunda emeklilerin büyük kısmının ek ödeme tutarları da ikiye katlanmış olacak.

Yorumlar (0)