Elon Musk, milyarderler listesinde geriledi: Serveti eriyor

Tesla'nın sahibi Elon Musk, Tesla hisselerindeki gerilemeyle birlikte Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde bir sıra gerileyerek üçüncü sıraya düştü. 

EKONOMİ 18.05.2021, 13:33 19.05.2021, 11:23
Elon Musk, milyarderler listesinde geriledi: Serveti eriyor

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla hisselerinde yaşanan gerileme Elon Musk'ın servetine yansırken Musk’ın serveti, 2021’in Ocak ayında ulaştığı zirveden yüzde 24 düşüş gösterdi.

Artık dünyanın en zengin 3. kişisi 

Son dönemdeki açıklamaları ve paylaşımlarıyla Bitcoin'de aşağı doğru ivme bir hareket yaratan milyarder Elon Musk'ın kişisel serveti de aynı ivmeyle hareket ediyor.

Elon Musk, pazartesi günü, Tesla hisselerinin yüzde 2'yi geçen kaybının ardından dünyanın en zengin ikinci kişisi olma unvanını LVMH'nin sahibi Bernard Arnault'a kaptırdı.

Musk'ın kişisel serveti ocak ayında ulaştığı zirveden yüzde 24 düşüşle 160,6 milyar dolara geriledi.

Böylece Elon Musk'ın serveti 2021 yılında 9,1 milyar dolar azaldı. Bu rakam, derlenen verilere bakıldığında, ABD'li milyarderler arasında ortaya çıkan en büyük düşüş olarak kayıtlara geçti.

49 yaşındaki Elon Musk, geçen yıl Tesla hisselerindeki %750 artışla bu sıralamada ilk sıraya kadar yükselmişti.

Çin'de ve Asya'nın farklı bölgelerinde satışların yükselmesiyle LVMH'nin sahibi Bernard Arnault'nun kişisel serveti ise 47 milyar dolarlık bir artışla 161,2 milyar dolara ulaştı.

Yorumlar (0)