Elde kalan kurbanlıklar ne olacak?

Kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerin mağdur olmayacağını belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ESK'in (Et ve Süt Kurumu) elde kalan hayvanları alacağı müjdesini verdi.

EKONOMİ 02.08.2020, 11:47
Elde kalan kurbanlıklar ne olacak?

2020 yılı itibarıyla 1,2 milyon büyükbaş ve 3,6 milyon küçükbaş kurbanlık olduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, bu sene de kurbanlıklarını satamayan yetiştiricileri mağdur etmeyeceklerini, pazarda satılamayan hayvanların tamamını, istemeleri durumunda Et ve Süt Kurumu'nun alacağını duyurdu.

Et ve Süt Kurumu kurbanlıklara ne kadar verecek?

400 kg ve üzeri boğa: Birim fiyatı 19 TL (Canlı ağırlık tartımlarından yüzde 8 tokluk firesi düşüldükten sonra 400 kilogram ve üzeri olan besi kondisyonu yüksek erkek kasaplık sığırlar)

320-399 kg arası boğa: Birim fiyatı 18 TL (Canlı ağırlık tartımlarından yüzde 8 tokluk firesi düşüldükten sonra 320-399 kilogram arası olan besi kondisyonu yüksek erkek kasaplık sığırlar)

İkinci ve üçüncü kalite dişi kesimlik sığırlar: Canlı olarak alınmayacak. Et ve Süt Kurumu, mevcut cari alım kriterleri ve fiyatları ile satın alacak.

Toklular: Kilosu 17 TL (Küçükbaş hayvanlarda tokluk firesi düşülmeden canlı kilogram alım fiyatı.)

Koyun: Kilosu 15 TL (Canlı olarak)

Keçi: Kilosu 13 TL (Canlı olarak)

Alım fiyatları ve tüm ayrıntıların Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından bugün açıklanacağını kaydeden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kesime getirilecek elde kalan kurbanlık hayvanların, tarım il müdürlükleri tarafından hayvan pazarlarında görevlendirilen veteriner hekimler tarafından verilen sevk belgelerini ibraz etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)