Ekonomik krizdeki Sri Lanka’ya IMF’den yeşil ışık

Uzun bir süredir ekonomik krizle boğuşan Sri Lanka, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile gerçekleştirdiği görüşmelerde son aşamaya geldi. 

EKONOMİ 30.06.2022, 15:48 01.07.2022, 08:34
Ekonomik krizdeki Sri Lanka’ya IMF’den yeşil ışık

20 milyonu aşkın nüfusa sahip olan Sri Lanka’da uzun süredir akaryakıt kıtlığı yaşanıyor. Ülkenin çoğu şehrine 24 saat aralıksız olarak elektrik ve su verilemezken, temel gıda ürünlerine erişim de her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. 

“Kısa vadede yeni bir anlaşmaya varılacağını umuyoruz”

Tarihinin en büyük ekonomik krizi ile boğuşan Sri Lanka, bir yandan IMF ile görüşmelerine devam ederek yeni bir çıkış yolu arıyor. Sri Lanka ile devam eden görüşmelere ilişkin bir açıklama yayımlayan IMF, ada ülkesinin hükümetiyle anlaşmanın uzak olmadığını duyurdu. Konuyla ilgili yayımlanan mesajda, “Sri Lanka yetkilileri ile yapıcı ve verimli görüşmelerimiz sürmektedir. Kısa vadede yeni bir anlaşmaya varılacağını umuyoruz” ifadelerine yer verildi.  

İthal edilen ürünlerin fiyatı ödenemiyor

Büyük bir kıtlığın ve yoksulluğun yaşandığı ülkede çete saldırıları ve yağma girişimlerinin de arttığı bildirildi. Uzun bir süredir ithal ürünlerin borçlarını ödemekte sorun yaşayan Sri Lanka hükümeti, geçen ay hiçbir ödeme yapamayarak temerrüde düştüğünü duyurmuştu. 

Yorumlar (0)