Ekmek 4 TL mi oldu? Fırıncılar Federasyonu yanıtladı 

Art arda gelen zamların ardından vatandaşın bir süredir konuştuğu “Ekmek 4 TL olacak.” iddialarına yanıt veren Fırıncılar Federasyonu Başkanı, 200-210 gram arasındaki ekmeğin hala 3 liraya satıldığını, zammın söz konusu olmadığını dile getirdi. 

EKONOMİ 31.01.2022, 15:59
Ekmek 4 TL mi oldu? Fırıncılar Federasyonu yanıtladı 

Un, yağ, tuz, şeker, elektrik ve doğal gaza gelen zamların ardından vatandaşlar, ekmeğin 4 lira olacağı yönünde iddialar dile getirmeye başlamışlardı. Sosyal medyaya da yansıyan bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, böyle bir zammın söz konusu olmadığını dile getirdi.  



“Haberler gerçeği yansıtmamaktadır” 

Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ülke genelinde 200-210 gramlık tüm ekmekler 3 liradan satılmaktadır. Ocak ayında işçilik ücretleriyle birlikte gelen tüm zamlara karşın kilogram fiyatı 12,5 TL olan ekmeğin kilogram bazında 14-15 TL’yi geçmemesi konusunda fedakarlık yapılmıştır. Bu kapsamda hem fırınlarımızdaki maliyetlerin artması hem de halk sağlığını tehdit etmeleri sebebiyle ruhsatı bulunmayan merdiven altı üreticilerin üretim yapmaması gerekir. Belediyelerimizi bu konuda görev başına davet ediyoruz.” 

Yorumlar (0)