Ekmek 10 lira mı oldu?

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, fırıncıların seçim nedeniyle ertelenen yeni zammın üzerinde çalışmaya başladığını söyledi. Kolivar, zam yapılacak tarih olarak Haziran ayının ilk haftasını işaret etti. 

EKONOMİ 02.06.2023, 08:31 02.06.2023, 18:08 Şeyda Gül
Ekmek 10 lira mı oldu?

Fırıncılar, seçim nedeniyle ertelenen ekmek zammını önümüzdeki günlerde yapmayı planlıyor. Fırıncıların zam oranı üzerine çalışmaya başladıklarını söyleyen Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, piyasada 1 TL başta olmak üzere bozuk para da bulunamadığını söyledi. Fırıncıların bu sorundan da kurtulmak istediğini vurgulayan Kolivar, ertelenen zammı yapmak için ekmeğin fiyatının 10 TL olabileceğini duyurdu.

10 TL'lik ekmeğin gramı 260 olacak

Sözcü’de yer alan habere göre, fırıncının artık daha fazla beklemek istemediğini vurgulayan Kolivar, Temmuz ayında işçi zamlarının da maliyetleri artıracağını dile getirdi. 240 gram ekmeğin 6 TL’den satıldığını hatırlatan Kolivar, 10 TL’ye satılacak ekmeğin de 260 gram olabileceğini aktardı. 

Sıfırdan başlayalım 

İstanbul’un 35 ilçesinde 240 gram ekmeğin 6 TL’den, 200 gram ekmeğin de 5 TL’den satıldığını belirten Kolivar, artık gramajda da bir standart olması gerektiğinin altını çizdi. İlçeden ilçeye mutlaka fiyat farkı gelmesi gerektiğini savunan Kolivar, her ilçenin kira ve diğer maliyetlerinin farklı olduğunu söyledi. "Hükümet sıfırdan başladı, biz de sıfırdan başlayalım" diyen Kolivar, maliyetleri düşürme çağrısında bulundu. 

Yorumlar (0)