Ekmeğe zam geliyor mu? Fırıncılar Federasyonu açıkladı

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı, ekmeğe zam geleceğine dair açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. 

EKONOMİ 03.07.2020, 15:45
Ekmeğe zam geliyor mu? Fırıncılar Federasyonu açıkladı

İstanbul Fırıncılar Odası, ekmeğin maliyetinin artması nedeniyle fırıncıların zam talep ettiğini bildirdi.

Bunun üzerine Fırıncılar Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Halil İbrahim Balcı'dan ekmek fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalar geldi. 

"Azami olarak 7,50-7,75 TL arasında uygulanıyor"

Balcı, ekmeğe yüzde 40 zam geleceği ya da herhangi bir zam uygulanacağına dair haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Türkiye genelinde ekmek fiyatının Aralık 2019'dan beri azami olarak 7,50-7,75 TL arasında uygulandığını belirten Balcı, bunun bütün şehirlerimizde 7,50-7,75 TL arasında uygulandığı anlamına gelmediğini, bazı şehirlerimizde 6,75-7,00 TL uygulandığını kaydetti.

"Enflasyondan fazla bir artış olamaz"

Balcı, Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının 7-8 aydır 7,50-7,80 TL arasında uygulandığının altını çizerek, 2002'den beri ülke enflasyonundan fazla bir artışın söz konusu bile olmadığını ifade etti.

Ekmeğe yüzde 40 zam istenmesinin ciddiyetten uzak bir istek olduğunu değerlendiren Balcı, bunun imkânsız olduğunu ve Fırıncılar Federasyonu'nun gündeminde yer alamayacağını söyledi.

"Vatandaşlar kaygılanmasın"

Balcı, 2002'den veri ekmeğe enflasyonun altında fiyatlar uygulandığına dikkat çekerek, bu konuda hem Fırıncılar Odası'nın hem de Fırıncılar Federasyonu'nun hassas olduğunu belirtti.

Zamlar kamuoyu ile paylaşılmadan önce ilgili kurumlarla gerekli çalışmaların yapıldığını aktaran Balcı, her zaman en makul fiyatı uyguladıklarını kaydetti.

Balcı, vatandaşların ekmek fiyatları konusunda hiçbir şekilde kaygılanmaması gerektiğini ekledi.

Yorumlar (0)