Ege’den Güney Kore’ye ihracat bir senede ikiye katlandı 

Ege İhracatçılar Birlikleri, Güney Kore’ye ihracatın raporlarını yayınladı. Açıklanan verilere göre ihracat, bir senede yüzde 102 artış yaşadı ve 44,8 milyon doları buldu. 

EKONOMİ 25.07.2021, 12:26
Ege’den Güney Kore’ye ihracat bir senede ikiye katlandı 

Ege İhracatçılar Birlikleri, Güney Kore’ye olan ihracatın raporlarını yayınladı. Güney Kore’de kurulan Kore İthal Ürünler Fuarı’na katılan birlikte, fuarda kurulan stantta zeytin, zeytinyağı, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı, bakliyat, hububat, yağlı tohum, meyve ve sebze mamulleri, şekerleme, konserve, odun dışı orman ürünleri, baharat, dondurulmuş gıda, deri ve deri mamulleri ile konfeksiyon ve hazır giyim ürünlerinin sergilendiğini belirtti. 



“İki ülke arasındaki tarihi dostluk, ticaret için önemli” 

Ege ihracatçılar Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi: “Kore ve Türkiye arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması ve iki ülke arasındaki tarihi dostluk, dış ticaretin gelişimi açısından oldukça önemli. Birliğimizin Güney Kore’ye yaptığı ihracat bu senenin ocak-haziran ayları arasında yüzde 102 oranında arttı ve geçen senenin aynı döneminde 22,2 milyon dolar olan Türk ihracatı 44,8 milyon dolara yükseldi. Ege Bölgemiz, ihracat bakımından güçlü olduğu tüm ürünleri Güney Kore’de tanınır hale getirdi.” 



TURQUALITY projesi, Ege’nin gücünü gösterdi 

Eskinazi: “Ticaret Bakanlığı desteği ile başlatılan TURQUALITY projesi, Ege’nin gücünü her bakımdan hem Güney Kore’ye hem de dünyaya gösterdi. İhracatımızı daha da ilerletmek adına Kore İthal Ürünler Fuarı’nı ziyaret ettik. Bu fuar, ülkemize büyük fırsatlar sunacak.” 

Yorumlar (0)