EFT artık 7/24 yapılabilecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, farklı bankalara ait hesaplar arasında gerçekleştirilen para transferlerinin (EFT) artık 7 gün 24 saat boyunca yapılabileceğini duyurdu. 

EKONOMİ 13.11.2020, 08:15 13.11.2020, 15:54
EFT artık 7/24 yapılabilecek!

Vatandaşlar artık farklı bankalara ait hesaplar arasında para transferi (EFT) gerçekleştirmek için mesai saatlerini beklemek zorunda değil.

Söz konusu gelişmeye ilişkin açıklama Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) geldi. Açıklamada, yeni bir ödeme sistemini vatandaşların kullanımına sunmak üzere çalışmaların tamamlandığı ifade edildi. 

"Para transferleri 7/24 yapılabilecek"

Söz konusu sistemin FAST yani Fonların Anlık ve Sürekli Transferi olarak nitelendirildiği belirtilen açıklamada, vatandaşların farklı bankalara ait hesaplar arasındaki para transferlerini 7/24 yapabilme imkânına sahip olacaklarına dikkat çekildi. 

Açıklamada, bu şekilde EFT işlemlerinin artık saat 17.00'da sona ermeyeceği, söz konusu işlemlerin 7 gün 24 saat boyunca yapılabileceği aktarıldı. 

"Bütün finansal kuruluşlar için geçerli olacak"

FAST yani Fonların Anlık ve Sürekli Transferi'nin 18 Aralık 2020 tarihinden sonra pilot uygulama şeklinde kullanıma sunulacağı ve aşamalı biçimde hizmete alınacağı belirtilen açıklamada, bu sistemin kısa sürede bütün finansal kurum ve kuruluşlar için geçerli olmasının amaçlandığı ifade edildi. 

"Kolay Adresleme Sistemi de hizmete sunulacak"

Açıklamada, yeni sistemle beraber ödemelerin TC kimlik numarası, telefon numarası ya da mail adresi gibi bilgilerle daha rahat şekilde yapılmasına olanak tanıyan Kolay Adresleme Sistemi'nin de hizmete sunulacağı duyuruldu. 

"Dijital ekonomi konusunda önemli bir adım"

Türkiye'nin perakende ödeme sistemleri altyapısını iyileştirmeye yönelik faaliyetlerinde kritik bir hamlede bulunulacağı kaydedilen açıklamada, yenilikçi finansal teknolojilerin yaşamın ayrılmaz bir parçası olmasının sağlanacağı ve dijital ekonomi konusunda önemli bir adım atılacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)