Eczacılar isyan etti: Ne olduğu belli olmayan maskeleri...

Hürriyet yazarı Sefer Levent, bugünkü yazısında, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Türkiye'de de görülmesiyle beraber başlayan medikal krizine ilişkin konuştuğu eczacıların düşüncelerini aktardı. 30 kuruş değerindeki maskelerin 3 liradan satılmasından şikâyetçi olan eczacılar, "Ne olduğu belli olmayan maskeleri bize 3 liraya satmaya çalışıyorlar, almıyoruz." ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 13.03.2020, 10:43
Eczacılar isyan etti: Ne olduğu belli olmayan maskeleri...

Hürriyet gazetesi yazarı Sefer Levent, bugünkü yazısında, Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve binlerce kişinin ölümüne yol açan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Türkiye'de de görülmesiyle beraber sektörde başlayan medikal maske krizine ilişkin konuştuğu eczacıların düşüncüleri aktardı. 

30 kuruş değerindeki maskelerin medikallerde 4 liradan satıldığını kaydeden eczacılar, "Ne olduğu belli olmayan maskeleri bize 3 liraya satmaya çalışıyorlar, almıyoruz." diyerek tepki gösterdi. 

Bir eczacı, piyasada hiç karşılaşmadıkları markalarda maskelerin cirit attığını vurgulayarak, "Nereden geldiği belli olmayan ithal maskeler var. Bunların güvenirliği konusunda bir bilgimiz yok. Onları bile bize 3 TL’den satmaya çalışıyorlar." dedi. 

Sefer Levent, "Koronavirüs için hangi maske kullanmalı?" başlığı altında şunları kaydetti:

"Cerrahi maske, eczaneden satın alınabilen ve “damlacık” yolu ile bulaşan enfeksiyöz ajanlara karşı koruma sağlar.

Aslında cerrahlar için tasarlanmıştırlar, çünkü bu ürünler doktorun burnundan ve ağzından patojenlerin cerrahi alana girmesini önlerler.

Hastaya bakan kişiler takarsa, hastayı ve çevresini (hava, yüzeyler, ekipman, cerrahi bölge) korurlar.

Bulaşıcı bir hastalığı olan kişi tarafından takılırsa çevredekileri korumuş olur.

Bu maskeler tek kullanımlık, 3-8 saat ömürlüdürler."

Yorumlar (0)