"Düşük faiz odaklı politikanın destekçisiyiz"

MÜSİAD'ın (Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği) sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, "Senenin ilk 3 çeyreğinde yüzde 11,7 oranında büyüyen, son 1 senelik ihracatı 220 milyar doları geçen, son 3 ay boyunca cari fazla veren ekonomimiz, sadece döviz kuruna indirgenerek yorumlanamaz." denildi.

EKONOMİ 20.12.2021, 01:24 22.12.2021, 08:43
"Düşük faiz odaklı politikanın destekçisiyiz"

MÜSİAD, ekonomik gelişmelere dair açıklama yaptı.

Söz konusu açıklamada, "Modern ekonomilerde en az maddi sermayeye olduğu kadar sosyal sermayeye de gereksinim duyulmaktadır. Sosyal sermayenin en önemli faktörü ise güvendir. Son zamanlarda makroekonomik temellerle bağdaşmayan, yapay bir güvensizlik ortamı meydana getirilmeye çalışılmaktadır." yorumunda bulunuldu.

"Düşük faiz politikasını destekliyoruz"

Dernek olarak kendilerinin, algılar üzerinden yön verilen her çeşit ekonomik iklimin tam karşısında olacakları kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Senenin ilk 3 çeyreğinde yüzde 11,7 oranında büyüyen, son 1 senelik ihracatı 220 milyar doları geçen, son 3 ay boyunca cari fazla veren ekonomimiz, sadece döviz kuruna indirgenerek yorumlanamaz. Ekonomimiz, gerek dış gerekse iç kaynaklı tüm algı manipülasyonlarına karşı, tıpkı geçmiş zamanlarda olduğu gibi bugün de ayaktadır. Son 20 senedir serbest piyasa şartlarından ödün vermeden senelik ortalama yüzde 5,3 oranında büyümeyi başaran ekonomimizin, tüm bu süreci de atlatacağına inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından uygulamaya konulan, yatırım, istihdam, ihracat ve üretim odaklı kazanımlarımızı artıracağına inandığımız düşük faiz politikasının destekçisi olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz."

Yorumlar (0)