Dünyanın en büyük finans merkezi neresi?

İngiltere'nin başkenti Londra, "dünyanın en büyük finans merkezi" konumunu New York'a kaptırdı.

EKONOMİ 28.01.2020, 21:22
Dünyanın en büyük finans merkezi neresi?

Merkezi New York'ta bulunan danışmanlık şirketi Duff & Phelps tarafından hazırlanan "Küresel Regülasyon Görünümü" raporuna göre, New York, Londra’yı geride bırakarak 2019 yılında "dünyanın en büyük finans merkezi" oldu.

2019 yılı itibarıyla ankete katılan üst düzey finans yöneticilerinin yüzde 56'sı New York'u, yüzde 34'ü ise Londra’yı öncelikli finans merkezi olarak gördüğünü kaydetti.

Brexit etkisi

Bir önceki sene ankete katılanların ise yüzde 53'ü Londra’nın, yüzde 42’si New York’un öncelikli finans merkezi olarak gördüğünü aktarmıştı.

Raporda, İngiltere’nin AB'den çıkış süreciyle ilgili belirsizliklerin Londra’nın ikinci sıraya düşmesinde rol oynadığı belirtildi.

Raporda değerlendirmeleri aktarılan "Duff & Phelps Küresel Regülasyon ve Uyum Başkanı" Monique Melis, "Üç yıl boyunca devam eden Brexit kaynaklı belirsizliklerin Londra’nın düşüşünde payı olduğunu düşünmemek mümkün değil. 2018 yılında Londra en büyük finans merkezi olarak görülüyordu. İngiltere ve AB arasındaki müzakerelerin şok dalgaları görülmeye başlanmış olabilir." dedi.

Yorumlar (0)