Dünyada en çok para kazanan CEO'lar belli oldu

Fortune 500 listesine adını yazdıran şirketlerin CEO'lara ödedikleri ücretler incelendi. Fortune, 2021 yılında dünyada en fazla para kazanan ilk 10 CEO'yu açıkladı. Teknoloji şirketlerini yönetenlerin damga vurduğu listede ilk sırada tüm dünyanın tanıdığı bir isim bulunuyor.

EKONOMİ 30.05.2022, 15:59 30.05.2022, 16:56
Dünyada en çok para kazanan CEO'lar belli oldu

New York merkezli olan Amerikan iş dünyası dergisi Fortune, hazırladığı listeye göre en çok para kazanan CEO'lar belli oldu. İşte 2021 yılında çok kazanan CEO’lar…

Safra A. Catz

Listenin 10. sırasına Safra A. Catz, adını yazdırdı. Yazılım devlerinden biri olan Oracle'ı yöneten Catz, 2021 senesinde 239,5 milyon dolar kazanan CEO oldu. Ayrıca Catz, en çok para kazanan CEO’lar listesinde ilk 10'na adını yazdıran tek kadın oldu.

Hock E. Tan

Listenin dokuzuncu sırasında Broadcom'un CEO'su Hock E. Tan, yer aldı. Tan geçen sene tam 288 milyon dolar para kazandı.

Robert A. Kotick

Son zamanlarda çok konuşulan isimlerinden biri olan Activision Blizzzard'ın CEO'Su Robert A. Kotick, listenin sekizinci sırsında yer alıyor. Kotick, 296,7 milyon dolarlık gelire sahip. Ayrıca şirket, 68 milyar dolar ile Microsoft'a katılacağını da duyurmuştu.

Satya Nadella

Bill Gates'den sonra Microsoft şirketinin başına geçen Satya Nadella, listenin yedinci sırasına adını yazdırdı. Şirketin gelirlerini düzenli şekilde arttıran Nadella'nın cebine de bu durum yansıyor. Satya Nadella 2021’de 309,4 milyon dolar kazanan CEO oldu.

Marc Benioff

Listenin altıncı sırasında ise Saleforce'un kurucusu ve aynı zamanda CEO’su olan Marc Benioff bulunuyor. Benioff, şirkette küçük bir yüzdeye sahip olsa da Salesforce'u yönetmeye devam ediyor. Benioff, 2021 yılında 439,4 milyar dolar kazandı.

Leonard Schleifer

En çok para kazananlar listesinde teknoloji alanında yer almayan tek kişi 452,9 milyon dolarlık geliri ile Leonard Schleifer oldu. Listede beşinci sıraya adını yazdıran Schleifer, ilaç şirketi olan Regeneron'u yönetiyor.

Reed Hastings

2022'de zor gün günler geçiren Netflix, 2021’de büyümeyi sürdürmüştü. Şirketin bünyesine yansıyan bu büyüme, CEO Reed Hastings'in maaşına da yansıdı. Elde edilen verilere göre Hastings, yıllık 453,5 milyon dolarlık kazanı ile listenin dördüncü sırasına adını yazdırdı.

Jensen Huang

Koronavirüs salgını nedeniyle kazanç elde eden sektörlerinden biri de çip üreticileri oldu. Yaşanan çip kıtlığı sebebiyle bazı şirketlerin gelirleri de doğru orantılı olarak arttı. Grafik işlemci ile yonga üreticisi olan Nvidia’nın CEO'su Jensen Huang, 2021’de tam 561 milyon dolar kazandı ve listenin üçünü sırsında yer aldı.

Tim Cook

Akıllı telefon piyasasının önde gelen üreticilerinden biri olan Apple'ın CEO'su Tim Cook, 2021 yılında en çok para kazanan ikinci CEO oldu. Cook, geçtiğimiz sene 770,5 milyon dolar para kazandı. Tim Cook'un gelirinin önemli bir bölümünü ise hisse garantileri sağladı.

Elon Musk

Dünyanın en zengin iş insanı olan Elon Musk, aynı zamanda da en çok gelir elde eden CEO oldu. Elon Musk, 2021 yılında elde ettiği 23,5 milyar dolar kazancı ile bu alanda kırılması çok zor bir rekoru kırdı. Musk'ın kazancının önemli bir bölümünü ona verilen hisseler oluşturdu.

Yorumlar (0)