Dünya Bankası'ndan ülkelere Covid-19 desteği

Dünya Bankası, yeni tip koronavirüs ile mücadele eden "gelişmekte olan ülkelere" 160 milyar dolar Covid-19 desteği sağlayacak.

EKONOMİ 03.04.2020, 08:55
Dünya Bankası'ndan ülkelere Covid-19 desteği

Dünya Bankası yönetimi, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisiyle mücadelede gelişmekte olan ülkeleri güçlendirmek maksadıyla gelecek 15 ay içinde 160 milyar dolarlık kaynağın sağlanacağı yeni bir destek programını başlattıklarını ilan etti.

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada, Dünya Bankası Yönetim Kurulu'nun, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınıyla mücadeleye yönelik, gelişmekte olan ülkeler için bir dizi acil durum desteğini onayladığı duyurdu.

Hangi ülkeler?

Program kapsamında, ilk olarak 25 ülkeye 1,9 milyar dolarlık destek sağlanacağı ve 40'dan fazla ülke için de yeni operasyonların hızla ilerleyeceği vurgulandı.

Dünya Bankası'nın açıklamasında, söz konusu desteğin ilk aşama sağlanacağı ülkeler şu şekilde sıralandı:

Afganistan, Arjantin, Cape Verde, Kamboçya, Kongo, Cibuti, Ekvador, Etiyopya, Gana, Haiti, Hindistan, Kenya, Kırgızistan, Maldivler, Moritanya, Moğolistan, Pakistan, Paraguay, Sao Tome ve Principe, Senegal, Sierra Leone, Sri Lanka, Tacikistan, Gambiya ve Yemen.

Amaçlar ortaya konuldu

Dünya Bankası'nın yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerini desteklemek maksadıyla gelecek 15 ay içinde yaklaşık 160 milyar dolarlık kaynak sağlamaya hazırlandığının belirtildiği açıklamada, ekonomik programla toparlanma süresinin kısaltılması, büyüme koşullarının yaratılması, küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi ile yoksulların korunmasına yardımcı olunmasının hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dünya Bankası Başkanı David Malpass, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının yayılmasını azaltmak için geniş ve hızlı adımlar atıldığını, bankanın 65'ten fazla ülkede operasyonları olduğunu belirtti.

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, gelişmekte olan ülkelerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisine müdahale yeteneklerini geliştirmek, bu ülkelerin ekonomik ve sosyal toparlanma sürelerini kısaltmak için çalıştıklarını bildirdi.

Yoksul ve savunmasız ülkelerin en ağır darbeyi almasının muhtemel olduğuna vurgu yapan Dünya Bankası Başkanı David Malpass, dünya genelindeki ekiplerinin devam eden krize karşı ülkesel ve bölgesel düzeydeki çözümler üzerinde çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Diğer taraftan, Uluslararası Finans Kurumunun da salgından etkilenen özel şirketlere yardımcı olmak için 8 milyar dolarlık finansman sağladığı da açıklamaya eklendi.

Yorumlar (0)