Döviz mevduatından TL mevduatına dönüşte önemli değişiklik

Döviz kurlarının TL mevduatına dönüştürülmesine ilişkin tebliğindeki değişikliğe göre kurumlar ve şirketler de artık dövizlerini TL’ye geçirebilecek. 

EKONOMİ 11.01.2022, 08:31 11.01.2022, 11:12
Döviz mevduatından TL mevduatına dönüşte önemli değişiklik

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından organize edilen döviz hesaplarının TL mevduatına dönüştürülmesi hakkındaki tebliğde önemli bir değişikliğe gidildi. Gece saatlerinde Resmi Gazete’de yayınlanan güncellemeye göre kurum ve şirketler de dövizlerini artık TL mevduatına dönüştürebilecek.  



Tüzel kişiler de vadeli TL hesabı açabilecek 

Tüzel kişiler 6 ay ya da 1 sene vadeli Türk lirası mevduat hesabı açabilecek. Tebliğde yapılan bu değişikliğin odak noktasının, yurt içinde yerleşik konumda olan tüzel ve gerçek kişilerin döviz cinsinden katılım fonları ve döviz tevdiat hesaplarının TL vadeli mevduat ile katılım hesaplarına dönüştürülmesi durumunda destek sağlamak olduğu belirtildi. 



Sterlin, Euro ve Dolar için geçerli olacak 

Merkez Bankası ve yurt içinde faaliyet gösteren bankalar tarafından belirlenen uygulama esaslarına göre vade sayısı tüzel kişiler için ya 6 ay ya da 1 sene olurken gerçek kişiler için ise 3 ay, 6 ay ya da 1 sene şeklinde olacak. Hesap Sterlin, Euro ya da Dolar cinsinden dövizlerin TL’ye dönüştürülmesiyle birlikte açılabilecek.  

Tebliğ, bu sabah itibarıyla yürürlüğe girecek. 

Yorumlar (0)