Döviz kuru etkisi: Çeyiz alışverişleri erkene çekildi

Eskişehir'de yurttaşlar döviz kurunda meydana gelen dalgalanmalar sebebiyle çeyiz alışverişlerini şimdiden yapmaya başladı.

EKONOMİ 01.01.2022, 21:26
Döviz kuru etkisi: Çeyiz alışverişleri erkene çekildi

Türkiye'deki evlilik geleneğinin en önemli parçalarından biri olan çeyiz alışverişi, son dönemde fiyatlarda meydana gelen değişimler sebebiyle düğün tarihinden aylar evvel ilgi görmeye başladı. Eskiye kıyasla artık kış mevsiminde de çeyiz alışverişine çıkan yurttaşlar, fiyatların yükselebileceğini öngörerek gerekli eşyaları şimdiden satın alıyor. 

"Sebebi döviz kurları"

Eskişehir’de uzun senelerdir çeyiz malzemeleri satan Vedat Sıvacı, “İnsanlar pahalılık sebebiyle çeyizlerini aylar evvel almaya başladı. Bunun nedeni de döviz kurunda meydana gelen sert değişimler. Eline biraz para geçenler çeyiz ihtiyaçlarını şimdiden karşılamaya çalışıyor." sözlerini sarf etti

"İlk defa böyle bir şey görüyoruz"

İnsanların ilk defa bu denli erken dönemde çeyiz satın almaya yöneldiğine işaret eden Sıvacı, “Örflerimiz ve adetlerimiz devam ettiği müddetçe bizim satışlarımız da sürecek. Halkımız düğün yapmayı sürdürdüğü müddetçe bizler de var olmaya devam edeceğiz. İnsanımız genel itibarıyla yaz aylarında düğün yapıyor. Daha çok söz tepsisi, halay mendili, damat fincanı, çamaşır ve yazma satışımız oluyor. Halkımız 1.500 TL'ye satılan çamaşırlara dahi ilgi gösteriyor. İnsanlar bu zor zamanlarda çeyizlerini erkenden almaya meyil ediyor." şeklinde konuştu.





Yorumlar (0)