Dönerde yeni dönem: Tüketiciler tüm süreci izleyebilecek!

Dönere sertifikasyon sistemi geliyor. Uluslararası Döner Federasyonu (UDOFED), tüketicilerin bu sistemle dönerin çiftlikten vatandaşa ulaşana kadar tüm sürecini izleyebileceğini kaydederek, "Dönerin bir kimliği olacak." ifadesini kullandı.

EKONOMİ 24.02.2020, 13:56 24.02.2020, 14:01
Dönerde yeni dönem: Tüketiciler tüm süreci izleyebilecek!

Dönerin artık bir kimliği olacak.

Uluslararası Döner Federasyonu (UDOFED) Başkanı Mehmet Mercan, vatandaşın sağlıklı döner yiyebilmesi amacıyla 2020'de yürütecekleri projeleri duyurdu.

Mercan, gıda güvenliği hususunda gerçekleştirdikleri çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, dönere sistemi getireceklerini bildirdi. 

"Çiftlikten çatala kayıt altına alınacak"

Sertifikasyon sistemiyle dönerin bir kimliğe sahip olacağını kaydeden Mercan, "Bu sistemle dönerin çiftlikten vatandaşa ulaşıncaya kadar olan süreci vatandaşlar tarafından izlenebilecek. Döneri çiftlikten çatala kayıt altına alacağımız bir proje üzerinde çalışıyoruz." açıklamasında bulundu. 

"Dönerciler ustalık belgesi alarak çalışacak"

Mercan, döner sektöründe çalışanların eğitiminin önem arz ettiğine dikkat çekerek, "2020 yılında hayata geçirmeyi planladığımız projelerden biri de döner sektöründe çalışanların eğitimi. Döner sektörü çok büyük bir sektör. Projelerimiz kapsamında döner sektöründe çalışanları üniversitelerimizle birlikte bir eğitime tabi tutacağız. Dönerciler ustalık belgesi alarak çalışacak. Bu çalışmalarımız vatandaşın sağlıklı olarak dönere ulaşabilmesi açısından fayda sağlayacak." şeklinde konuştu. 

"Dünya döner zirvesi yapmayı planlıyoruz"

Dönerin tanıtımı bakımından da çalışmalar yürütüldüğünü bildiren Mercan, “2020 yılı içinde dünya döner zirvesi yapmayı planlıyoruz. 2020 yılında döner festivalleri yapmak için belediyelerle görüşüyoruz." ifadelerini kullandı. 

Mercan, piyasadaki döner ücretlerine ve uygun olmayan döner üretim yerlerine işaret ederek, "Dönerin ham maddesi ettir. Bizim etlerimiz de gayet sağlıklıdır. Etlerimizi sağlıklı ortamlarda hazırlayıp tüketiciye sunmamız gerekiyor. Döner satış noktalarıyla döner üretim noktalarını birbirinden ayırma konusunda çalışmalarımız var." dedi.

"Bu durum dönerin itibarını bozuyor"

Döner konusunda gündeme gelen problemlerin tamamen yok edileceğini kaydederek, "Piyasada 2 buçuk liraya tavuk döner 5 liraya et döner satıldığını görüyoruz, bunu zincir mağazalar yapıyor. Bu zincir mağazalar onaylı işletme değiller. Kepenkler kapatıldıktan sonra yerinde döner takılan yerlerdir. Bu durum dönerin itibarını bozuyor. İdeal tavuk döner fiyatı 100 gram için 10 lira, et döner için ise 100 gramı 15-18 lira civarı." diye konuştu. 

Yorumlar (0)