Dolar zirveyi koruyor! 4 Ağustos 2022 kur fiyatları

Bütün dünya üzerinde etkisini gösteren enflasyon Türkiye’yi de büyük bir oranda etkiledi. Açıklanan enflasyon oranının ardından döviz kurlarının ne derece etkilendiği birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, euro-dolar kaç TL oldu? İşte detaylar…

EKONOMİ 04.08.2022, 10:59 04.08.2022, 16:19
Dolar zirveyi koruyor! 4 Ağustos 2022 kur fiyatları

Geçtiğimiz gün açıklanan enflasyon sonrasında piyasalardaki durum birçok kişi tarafından yakın bir şekilde takip edilmeye başlandı. Peki, 4 Ağustos 2022 günü döviz kurları ne kadar oldu?

Dolar/TL son durum

Dolar/TL senenin zirvesine ulaşmış durumda. Bankalararası pazarlarda dolar/TL mevcut durumda 17,95'in üstünde hareketine devam ediyor. 18 düzeyine dün ulaşan dolar dün 20 Aralık gününden bu yana en yüksek seviyesini görmüştü. Euro/TL ise 18,25 seviyelerinde alıcı buluyor.

İngiltere Merkez Bankası’nın kararı bekleniyor

Uluslararası pazarlarda dolar, dün açıklama yapan FED idarecilerinin faiz yükseltim hızının korumaya alınacağına vurgu yapılmasıyla beraber yükseliş eğilimine devam etti. Doları sayılı altı para birimi ile oranlayan dolar göstergesi 106.39 düzeyinde.

Bugün duyurulacak olan İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz kararı ile ilgili birçok kişinin gözü kulağı açıklamada olacak. Yükseliş gösteren enflasyona yönelik aralık ayından bu zamana kadar her görüşmede 25 taban puanlık faiz yükseltimi yapan bankanın, bu ay 50 taban puanlık çıkış oluşturması bekleniyor. Söz konusu düşüncenin gerçekleşmesi halinde banka, 1995 senesinden bu zamana kadar ki en yüksek oranlı faiz artışına gitmiş olacak.

FED sıkılaşmayı sürdürecek

Geçtiğimiz haftalarda açıklamada bulunan FED Başkanı Jerome Powell, eylül ayı için yüksek bir oranda faiz yükseltimi yapılmasına işaret etmişti. Bu durum sonrasında dün bilgilendirme sağlayan FED idaresi de enflasyon konusunda dikkatli olabilmek adına sıkılaşmanın sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Eylül görüşmelerinde yatırımcılar, FED'in 50 taban puan faiz yükseltimi yapacağını yüzde 58.5 ihtimal verirken 75 taban puan yükseltimi için yüzde 41,5 olasılık veriyorlar.

Yorumlar (0)