Dolar yılın zirvesini gördü

Birçok kişiyi yakından ilgilendiren ve arama motorlarında devamlı olarak kontrol edilen döviz kuru, bugün senenin zirvesini gördü. Peki, Euro- dolar 20 Temmuz 2022 günü kaç TL oldu?

EKONOMİ 20.07.2022, 10:42 20.07.2022, 14:54
Dolar yılın zirvesini gördü

Dolar/TL iç pazarda baskın seyrine devam ediyor. Bankalararası pazarda dolar 17,59 lira ile senenin zirvesine oturdu. Kur ise 17,59'un altında bir yol çiziyor. Bu senenin başından bu yana TL'nin değer kaybı yüzde 25 oldu.

Dolar/Euro paritesi 1,02’de dengelendi

Euro/TL ise 18 seviyesinde hareketlerine devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 1'in altını gören dolar/euro paritesi ise bu düzeyin üzerine çıkmasının ardından 1,02'de dengeyi buldu.

Dolar/TL'yi de yukarı doğrultuda etkisi altına aldığı için hem devamlı olarak izlenilen hem de doların küresel pazarda 20 senenin zirvesine gelmesine sebep olan global resesyon kaygısı da bir miktar olsun düşüş yaşadı. Kaygıların bu denli düşüş yaşamasında Rusya'nın Avrupa Birliği'ne sağladığı doğalgaz ihracatının tekrar başlayacağı haberi de etkisini gösterdi.

Yarın piyasalar için önemli anlar yaşanacak

Yarın piyasalar adına hayati faiz kararları alınacak. Faiz yükseltimi yapacağı düşünülen Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı haricinde sıkılaşma yol haritası hususunda da verilecek mesajlar, euro üstünde etkisini gösterecek.

Yarın bir faiz kararı da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanacak. Ekonomistler açıklanan karar sonrasında, faizin yüzde 14'te sabit kalacağını düşünüyor.

Yorumlar (0)